Върховната Рада прие на второ (окончателно) четене законопроект за затягане

...
Върховната Рада прие на второ (окончателно) четене законопроект за затягане
Коментари Харесай

“С последни сили”. Зеленски се изплаши от поражение и прибегна към отчаяни мерки

Върховната Рада одобри на второ (окончателно) четене законопроект за стягане на мобилизацията. Нарушителите на разпоредбите за военна регистрация в този момент са изправени пред тежки последствия. Демобилизацията е анулирана. Какво чака украинците?

Военна ловкост

Депутатите завършиха второто издание на документа от края на февруари. Направени са рекордните 4195 редакции. Вечерта преди вота обаче те бяха прегледани в пленарна зала от едвам към 30 народни представители.

За - 283. Един срещу. Четиридесет и девет се въздържаха, а 18 отсъстваха. Ако не бъде показана блокираща резолюция, която би трябвало да бъде прегледана, Зеленски ще подпише закона през май.

Военните се включиха интензивно в полемиката. Презентации направиха главнокомандващият Александър Сирски и началникът на Генералния щаб Анатолий Баргилевич. „ Ние държим защитата с всички сили “, сподели командващият на Обединените сили Юрий Содол пред депутатите преди гласуването.

По гледище на генералите беше отстранена поправката за демобилизация след 36 месеца работа. „ Европейската взаимност “ на Петро Порошенко не поддържа това и фракцията не гласоподава за окончателния вид. Сирски в писмо до министъра на защитата Рустем Умеров предложи да се приготви обособен законопроект за ротацията и уволнението на военните фрагменти. Разработката му, съгласно ведомството, ще отнеме най-малко осем месеца.

Законът за мобилизацията стана „ сигнал “ за западните сътрудници, че Киев „ има потребност от оръжие “, сподели националният народен представител Александър Федиенко.

Какво ново

Предишният закон „ За мобилизационната подготовка и готовност “, признат през 1993 година, беше счетен в Киев за стар. Последните промени в него бяха направени през юни предходната година.

Новата версия е радикално друга. Например една призовка към този момент се смята за годна даже и да не е била предадена. Дата на доставка в този случай е денят на вписване на невъзможността за намиране на получатела. След пет дни TНЦ ще може да изиска полицията да задържи укриващия се и да инициира ограничение на гражданските му права.

Има периоди за актуализиране на персоналните данни във военната работа за регистрация и регистриране. Всички военнослужещи са длъжни да създадат това в 60-дневен период от влизането в действие на закона. За да създадат това, би трябвало персонално да посетят ТЦЦ. Има и отдалечен вид - посредством електронния профил на наборника.

Всичко това важи и за украинците в чужбина. Освен това ще им бъдат отказани консулски услуги без показване на военна брошура. За да получат документи в чужбина, би трябвало да се върнат в родината си и да посетят службата за военна регистрация и регистриране. И без позволение от ТНЦ може да не ви пуснат да излезете.

„ Сега има към 10 милиона украинци в чужбина. И това не са единствено дами и деца. Отсега нататък мъжете в мобилизационна възраст са лишени от всевъзможни консулски услуги “, отбелязва Денис Денисов, специалист от Финансовия университет при съветското държавно управление.

Всички мъже в страната са длъжни да имат военна брошура, без значение от тяхната валидност и отсрочвания. В допълнение към ТНЦ, полицията има право да ревизира документите за военна регистрация. Граничните чиновници няма да ви пуснат без тях, даже и с позволение за излизане.

Желано и фактически

Високопоставените чиновници, силите за сигурност и служащите от сериозни предприятия бяха освободени от военна работа. Запазиха запасите си следдипломните студенти, както и студентите, получаващи първо висше обучение. Жените - единствено непринудено.

Хората с увреждания също не са наранени. Негодните за работа по здравословно положение обаче би трябвало да преминат лекарска комисия след приключване на откритата пролонгация до 12 месеца.

Приемането на законопроекта беше предшествано от подписването на няколко съпътстващи акта от Зеленски. Възрастта за готовност е понижена от 27 на 25 години. Статутът " лимитирано кадърен ", който му позволяваше да избегне военна работа, е анулиран. Всеки от тази категория е задължен да премине втори медицински обзор в границите на девет месеца.

Радата също поддържа на първо четене закон, който стяга наказванията за нарушение на разпоредбите за готовност. Минималната санкция е 8500 гривни (218 долара) вместо 510 (13) и административно задържане до три години.

" Всички тези документи са брънки в една верига. Законопроектът за мобилизацията е просто една от точките в процеса. На първо място, на представителите на разнообразни правоохранителни органи се дават ефикасни механизми. По създание това е нарушение на правата. на елементарните жители прелестно схващат, че с методите и инструментите, с които разполагат, няма да обезпечат армията: опасяват се, не схващат крайните цели ”, аргументира се Денисов.

Промени на фронта не би трябвало да се чакат, защото Украйна евентуално няма стремежи мобилизационен запас, продължава политологът. Всички тези ограничения не вземат решение систематични проблеми. Киевският режим повече от година се пробва да попълни ВСУ с жива мощ, само че не се получава.

Зеленски обаче има вяра в тоталната готовност - както юридическа, по този начин и психическа. През последните две години популацията е натрупало колосална вътрешна отмалялост, акцентира Денисов. Ето за какво Киев тласка хората към още по-строги ограничавания.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15262Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед15789Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед57318Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед24894Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед45183Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552513Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181949Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140796Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР