Върховната рада (парламентът) на Украйна прие закон относно процедурата за

...
Върховната рада (парламентът) на Украйна прие закон относно процедурата за
Коментари Харесай

Чужденци вече ще могат да заемат офицерски длъжности във ВСУ

Върховната рада (парламентът) на Украйна одобри закон по отношение на процедурата за военна работа по контракт за чужденци и лица без поданство във Въоръжените сили на Украйна, специфичната транспортна работа и Националната армия, с който им се дава опция да заемат и офицерски длъжности, съобщи Укринформ, като се базира на пост на депутата Ярослав Железняк в " Телеграм ".

Отменена е наредбата, съгласно която чужденците можеха да бъдат единствено на длъжности, заемани от наборни военнослужещи. По този метод в този момент към този момент няма ограничавания за длъжностите за чужденци, в това число в офицерския корпус на украинските въоръжени сили. 

Според признатия закон достъпът до държавни секрети за чужденци и лица без поданство се дава в изключителни случаи въз основа на интернационалните контракти, утвърдени от Върховната рада, или при писмена заповед на президента, отчитайки нуждата от гарантиране на националната сигурност въз основа на оферти на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР