Върховната Рада определи размера на премии за руските военни, които

...
Върховната Рада определи размера на премии за руските военни, които
Коментари Харесай

Украйна обяви ценоразпис: Плаща 1 000 000 за изтребител и кораб, 500 000 за хеликоптер, 100 000 за танк

Върховната Рада дефинира размера на награди за съветските военни, които непринудено предават военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Те ще получават бонуси в размер от 10 000 $ до 1 милион $.

На закрито съвещание на украинския парламент беше признат законът "За установяване на хонорари за непринудено предаване на Въоръжените сили на Украйна на бойна техника, годна за потребление от държавата-агресор ". 320 народни представители поддържаха съответния законопроект с № 7229.

Колко пари ще вземат солдатите?

Законът дефинира възнаграждението за съветските военни и на други организации за сигурност за непринудено предаване на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети), което ще е в размер на 1 милион $.

Руснаците, които се предадат дружно с военен хеликоптер, ще получават по 500 хиляди $, а тези които дават системи за залпов огън с диаметър до 122 мм ще сложат в джоба 25 хиляди $. Същата система с диаметър над 122 мм е оценена на 35 хиляди $, За танк или сухопътна самоходна артилерия
бонусът ще е в размер на 100 000 $. Двойно по-малко са парите за бойна машина на пехотата, бронетранспортьор и бронирана разследваща патрулна машина - 50 000 $.

Освен за аероплан висока цена е планувана и за транспортен съд от първи или втори сан - 1 милион $. Бойните плавателни съдове от трети и четвърти сан са оценени на половин милион, само че за катерите парите са малко - 50 000 $.

Същевременно новият закон планува и ограничения за отбрана на дезертьорите от съветската войска. В него е записано, че лицата, които предадат бойната си техника на ВСУ, ще получат право, ако желаят, да запазят в загадка обстоятелството, че са подложили динена кора на Путин. Те ще могат да получат нова идентичност и документи, както и сигурен престой на украинска територия, както и условия да отпътуват в трета страна.

Законът ще важи както за съветски военни, по този начин и за украински жители, сражаващи се за Крим, Луганската и Донецката национални републики.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР