Върховната Рада на Украйна прие закон за допускане на части

...
Върховната Рада на Украйна прие закон за допускане на части
Коментари Харесай

Парламентът на Украйна одобри участието на войски от САЩ и НАТО в учения

Върховната Рада на Украйна одобри закон за допускане на части от въоръжени сили на непознати страни на територията на Украйна да вземат участие в учения през 2019 година, оповестява ТАСС.

" Законопроектът утвърждава решението на президента на Украйна за приемане на части от въоръжените сили на други страни на територията на Украйна през 2019 година за присъединяване в многонационални военни учения ", оповестява обяснителна записка към документа.
 Порошенко утвърди учения на Съединени американски щати и НАТО в Украйна
Порошенко утвърди учения на Съединени американски щати и НАТО в Украйна

Отделени са 1,3 милиона $ за многонационалните учения

Според закона, през юни-октомври, 2000 бойци от Съединените щати и НАТО и участниците в програмата " Партньорство за мир " с оръжия и съоръжение, " до 30 колесни транспортни средства, до 23 самолета и хеликоптери , а на Sea Breeze - 2018 година през юни - септември - до 2 хиляди бойци, до 40 кораба (лодки и плавателни съдове), до 2 подводници , до 41 самолета и хеликоптери , до 100 броя колесни транспортни средства . "

През 2019 година са планувани и украинско-румънските учения " Риверайн-2019 ", многонационалните учения " Кленова Арка-2019 " и украинско-британските учения.

Подобни решения се вземат в Украйна всяка година от април 2014 година Миналата година повече от 3000 американски бойци и държави-членки на НАТО с оръжие и военно съоръжение взеха присъединяване в многонационално обучение за военни елементи.

За осъществяване на взаимни учения в Украйна е належащо единодушието на Върховната Рада . Съответният законопроект се внася в Народното събрание от президента на страната.
 НАТО демонстрира военната си мощност на Русия на огромни учения
НАТО демонстрира военната си мощност на Русия на огромни учения

50 000 бойци, 10 000 бойни машини, 65 кораба и 250 самолета от 31 държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР