Върховната касационна прокуратура (ВКП) е стартирала проверка за сигнала срещу

...
Върховната касационна прокуратура (ВКП) е стартирала проверка за сигнала срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата вече проверява Сотир Цацаров

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е стартирала инспекция за сигнала против ръководителя на антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров . Това е декларирала говорителката на основния прокурор Сийка Милева пред в. " Сега ".

Припомняме, че по-рано тази седмица Цацаров подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Преди това той остана без достъп до класифицирана информация, а министър председателят Кирил Петков съобщи, че ръководителят на Комисията авансово е знаел, че ще се стигне до тази рестриктивна мярка. Междувременно ДАНС също стартира следствие против Цацаров, който е и някогашен основен прокурор.
Кирил Петков: Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за началник на КПКОНПИ
Името на Иван Демерджиев не е обсъждано за началник на КПКОНПИ. Това зави министър председателят Кирил Петков. " Харесвам професионалните качества на Ива...
Прочети повече
Пред изданието Милева е обяснила, че ВКП е изискала информация от ДАНС дали на Цацаров е правена следваща инспекция за надеждност, откакто един път е бил тестван и е получил право на достъп до класифицирана информация.

Ако ДАНС е правила такава следваща инспекция, тя би трябвало да отговори на прокуратурата по кое време и по какъв мотив е станало това, посочи Милева. Когато прокуратурата получи желаната от ДАНС информация, ще реши дали би трябвало да се събират и спомагателни данни по преписката.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР