Върховната касационна прокуратура е извършила проверки на две лица от

...
Върховната касационна прокуратура е извършила проверки на две лица от
Коментари Харесай

Прокуратурата е събрала информация за двама от списъка „Петков”

Върховната касационна прокуратура е направила инспекции на две лица от листата, който получи от министър председателят Кирил Петков.

Във връзка с водена от ВКП инспекция по отношение на възложен лист от министър-председателя господин Кирил Петков, сочещ вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент от 19 лица, получените данни от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите във връзка с 2 от лицата, ведно с медийните изявления, са изпратени на способените прокуратури, оповестяват от обвиняването.

От там показват, че за лицето Александър Манолев , който е глобен по световния закон „ Магнитски “, е открито, че в Софийска градска прокуратура се води досъдебно произвеждане за укриване и отбягване на данъчни отговорности . С оглед на това материалите от органите на изпълнителната власт, ведно със публикациите, са изпратени по подготвеност в СГП за преценка за присъединение на същите към доказателствената цялост по делото.

Спрямо А.М. Окръжна прокуратура-Благоевград е внесла в Окръжен съд-Благоевград обвинителен акт за непозволено приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз, се споделя още в известието на ВКП.

По отношение на второто лице – Васил Божков е открито, че е един от глобените български жители по световния закон „ Магнитски “ . Лицето е привлечено в качеството на обвинен по следени досъдебни производства от Специализираната прокуратура (СП), предвид на което материалите от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, КПКОНПИ и Национална агенция за приходите, касаещи В.Б., и медийните изявления, са изпратени в СП по подготвеност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР