Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с изсечена

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с изсечена
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява сеч на вековна дъбова гора край Котел - СНИМКИ

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира по отношение на изсечена вековна гора край град Котел.
ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна инспекция, обвързвана с събитията по случая. За изясняването на проблема е належащо да се проучат плануваните по лесоустройствения план мероприятия, по кое време и какви дървесни типове са маркирани, какъв тип е сечта - изборна, групова или други, какъв е типът на добива - за бичене, фурнир или шперплат и защо тъкмо са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с Регионална инспекция за опазване на околната среда, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед съществуването на вододайна зона и други, оповестиха от прокуратурата.
 Гешев: Извършва се планова инспекция на РУ-Дупница Гешев: Извършва се планова инспекция на РУ-Дупница
Извършва се планова инспекция на РУ-Дупница, подредена от Апелативна прокуратура. Основният приоритет на равнище Районна прокуратура е битов...
Информацията от инспекцията следва да бъде систематизирана в отчет, в който да бъдат отразени посочените констатации, позволени нарушавания, формирани административни и административно наказателни производства, както и ограничения за прекратяване на нарушаванията. Докладът би трябвало да бъде изпратен до ВАП в най-кратък период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР