Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира и разпореди на Окръжна

...
Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира и разпореди на Окръжна
Коментари Харесай

Проверяват болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Благоевград да се извърши инспекция на МБАЛ " Иван Скендеров " ЕООД Ц гр. Гоце Делчев, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката би трябвало да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от Министерство на здравеопазването и други способени органи. Проверката е по отношение на голям брой изявления в медиите, петиции, подписки и изказвания в обществените мрежи на жители на общината, че лечебното заведение може да прекрати обслужването на популацията.

Причината са подадените заявки за овакантяване на 14 лекари от болничното заведение и следващо изразено от тях предпочитание да останат на работа в изискванията на изключително състояние, по което не се е взело отношение. При инспекцията ще бъдат изискани мнение и дейности от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и управление на болничното заведение.

МБАЛ „ Иван Скендеров " ЕООД - гр. Гоце Делчев е единствената в региона и е измежду лечебните заведения включени в националния лист, с оглед ограничения и дейности за битка с епидемията от COVID-19, напомнят от прокуратурата.

Припомняме, че през месец март 14 медици в болничното заведение в Гоце Делчев хвърлиха оставки. Те дадоха дадоха предупреждение, че напущат лечебното заведение. Причината е, че медиците не са съгласни с ръководството на болничното заведение. По думите им, шефът доктор Владислав Улевинов, взима неразумни решения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР