Върховната административна прокуратура (ВАП) е поискала от здравния министър Костадин

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) е поискала от здравния министър Костадин
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява уж несъществуващия недостиг на лекарства

Върховната административна прокуратура (ВАП) е поискала от здравния министър Костадин Ангелов и изпълнителната организация по медикаментите незабавна инспекция има ли дефицит на лекарства в аптеките. За липса на артикули, изписвани за лекуване на ковид, пациенти и фармацевти алармират от десетина дни. Преди дни, след среща с фармацевти, Ангелов разгласи,.

В търсене на виновност

Въпреки това здравният министър твърди, че сега дефицит на национално равнище няма. Едновременно с това валят разнообразни обвинявания за създалата се обстановка. Преди дни неотдавна създаденият началник на Covid отделението в столичната инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров съобщи, че персоналните лекари трябвало да спрат с " телефонната медицина " и изписването на антибиотици., откакто бяха упрекнати в всеобщо изписване. Медиците дадоха отговор, че в аптеките се дават антибиотици (например постоянно препоръчваният азитромицин) без рецепта. Същевременно всички са съгласни, че от боязън доста хора се презапасяват без да имат действителна потребност. На този декор министър председателят Бойко Борисов разпореди да се направи каквото би трябвало, с цел да не чува,.

Проверка

Министърът и изпълнителната организация би трябвало в незабавен порядък да ревизират има ли липса на лекарства, излиза наяве от прокурорското известие. Трябва да се изясни и каква е повода, в случай че дефицит бъде открит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР