Върховната административна прокуратура се самосезира и извършва проверка дали е

...
Върховната административна прокуратура се самосезира и извършва проверка дали е
Коментари Харесай

Прокуратурата ще провери законно ли е поскъпването на водата

Върховната административна прокуратура се самосезира и прави инспекция дали е закононно повишаването на водата от 1 януари 2018 година, оповестиха от държавното обвиняване.

Прокуратурата ще ревизира дали е законосъобразно решението на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) от 30 ноември, с което тя е одобрила бизнес проекта на " Водоснабдяване и канализация " ЕАД за градовете Бургас, Ямбол и Враца. Отделно държавното обвиняване ще ревизира и до каква степен е законно решението на регулатора от 15 декември за изменение на утвърдените цени на водоснабдителните и канализационните услуги за 2018 година

Днес зам.-главният прокурор Ася Петрова се е срещнала с омбудсмана Мая Манолов, с цел да обсъдят основанията, на които да бъдат оспорени решенията на водния регулатор. Манолова към този момент разгласи, че ще сезира прокуратурата по тематиката. Според нея КЕВР е употребила непочтено данните на Националния статистически институт като е базирала решението си на двойно по-висок индикатор, в сравнение с е трябвало.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР