Върховна касационна прокуратура (ВКС) възложи на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и

...
Върховна касационна прокуратура (ВКС) възложи на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи проверка на имотите на Крум Зарков

Върховна касационна прокуратура (ВКС) разпореди на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Приходната организация (НАП) осъществяване на инспекция за произхода на средствата за придобиване на недвижими парцели на забележителна стойност от народния представител Крум Зарков, оповестява пресцентърът на прокуратурата.

Проверката във връзка обява във вестник " 24 часа " със заглавие: " Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място ", както и във връзка на такава информация в уеб страницата " Топновини ". Ще бъде изискана информация за притежаваните от проверяваното лице недвижими парцели, историята по притежатели на всеки от закупените парцели, декларирането на парцелите в съответните общински региони, заплащането на продажната цена и дължимите налози и такси, както и информация за произхода на средствата за покупката.

Вчера прокуратурата разпореди на Антикорупционната да ревизира сигнал за парцели, купени на занижени цени от " СКАТ " ООД, чийто притежател и шеф е депутатът и водач на Национален фронт за избавление на България (НФСБ) Валери Симеонов. Сигналът е постъпил при основния прокурор през днешния ден и в него са разказани три покупко-продажби за купени парцели на нереално ниски цени, оповестяват от прокуратурата, само че не показват кой е подателят на сигнала.

На 8 април инспекция беше предоставена на парцелите на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов са придобили парцелите си в София. Проверката стартира след постъпил сигнал от група народни представители от Национален фронт за избавление на България (НФСБ) и парламентарната група на " Обединени патриоти ", както и по медийни изявления.

Ангелкова изясни, че жилището е подаяние от родителите ѝ и е купено в недодялан градеж през 2008 година То е от 116 кв.м плюс мазе и гараж. Платени са 75 хиляди лева персонални средства на родителите ѝ. Министърът сподели и нотариален акт за парцела.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (149)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР