Върховна административна прокуратура възлага на Държавната агенция по метрологичен и

...
Върховна административна прокуратура възлага на Държавната агенция по метрологичен и
Коментари Харесай

ВАП възложи проверка на плувните басейни в страната |

Върховна административна прокуратура разпорежда на Държавната организация по метрологичен и механически контрол (ДАМТН) да ревизира положението на всички плувни басейни в страната, оповестиха от ВАП.

Във ВАП е формирана кореспонденция на 2 юли 2021 година след медийни изявления за случай с дете, което пострада в учебен басейн в София. Проверката е по реда на член 145 ал.1 т. 3 от Закона за правосъдната власт за съблюдаване на нормативните актове, регламентиращи вярната и безвредна употреба на басейните.

Държавната организация би трябвало да откри има ли случаи на позволени нарушавания по вярната и безвредна техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни в сходство с условията и ограниченията, планувани в управленията за употреба и ремонт на съответния басейн според условията на Закона за туризма, както и съществуването на окомплектовка с управления за употреба и ремонт на по-старите плувни басейни, въведени в употреба преди новите условия на закона от 2020 година

ВАП чака систематизиран отчет, който да съдържа направените констатации, позволени нарушавания на съответни нормативни и други актове, подхванати съответни ограничения и дейности за премахване на нарушаванията и последствията от тях, издадените актове за определяне на административни нарушавания, наложени наказания, както и в случай че има насилствени административни ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР