Върховна административна прокуратура (ВАП) внесе протест във Върховен административен съд

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) внесе протест във Върховен административен съд
Коментари Харесай

ВАП протестира заповедта на екоминистъра за защитената местност „Клептуза“

Върховна административна прокуратура (ВАП) внесе митинг във Върховен административен съд (ВАС) срещу заповед на министъра на околната среда и водите, касаеща предпазената околност „ Клептуза “ в землището на град Велинград. 

Със заповед на министъра на околната среда и водите от 22.11.2022 година е обновена площта на предпазената околност „ Клептуза “ от 3440 дка на 4048, 415 дка, което е с повече от 680 дка. Въпросната заповед е издадена по облекчената процедура по член 42, ал.6, вр. алинея 5 от Закона за предпазените територии. Този ред се ползва, когато не се трансформират избраните граници на предпазената територия. В случая обаче, откакто се усилва площта на предпазената околност, то неизбежно се поправят границите ѝ.

Прокурор при ВАП е открил, че при издаването на заповедта на министъра на околната среда и водите са позволени основни нарушавания на административнопроизводствени правила, позволено е несъгласие с материално правни разпореждания и противоречие с задачата на закона. 

Предвид гореизложеното и в сходство със своите пълномощия да следи за съблюдаване на законността по Конституцията и Административнопроцесуалния кодекс прокурор при ВАП е внесъл митинг във Върховен административен съд с искане за анулация на акта на министъра на околната среда и водите.  

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР