Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да организира

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да организира
Коментари Харесай

ВАП сезира Фандъкова за зелената система на София

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да провежда осъществяването на инспекция по съблюдаване на нормативните условия за поддържането и опазването на зелената система и осъществяването на пълномощията от кметовете на региони и общинските органи по озеленяване към регионите, както и по осъществяване на посочените Правила за ръководство на стратегия "Зелена София ".

Във ВАП е формирана кореспонденция по информация в медиите, сочеща недобро ръководство на зелената система на територията на Столична община (СО). Описаните в изявленията неподходящи условия засягат значими публични ползи, свързани със опазване и възстановяване на зелените площи на територията на столицата.

От Столична община се изисква да изпрати във ВАП мнение по поставените в изявленията въпроси, както и информация по отношение на подхванати ограничения, взети решения и реализирани резултати. В случай, че при инспекцията се разкрият и други условия от голяма важност за цялостното изясняване на поставените въпроси, следва да се отразят в обобщаващия акт, както и съответните констатации с подхванатите ограничения от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Докладът с резултатите от инспекцията би трябвало да бъде показан на ВАП в най-кратък период.

Прокурори пратиха Фандъкова да ревизира вилата на Божков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР