Върховна административна прокуратура (ВАП) съобщи, че е откриларедица нарушения, свързани

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) съобщи, че е откриларедица нарушения, свързани
Коментари Харесай

Прокуратурата иска от общините да ремонтират 152 опасни детски площадки

Върховна административна прокуратура (ВАП) заяви, че е откриларедица нарушавания, свързани със положението на детските площадки в страната.

Държавното обвиняване е изготвило общо 152 оферти до локалната власт за предприемане на ограничения за унищожаване, възобновяване илиобезопасяване на оборудванията в местата за игри.

От държавното обвиняване са ревизирали над 7000 площадки в страната, като доста от тях не са съответствали на нормативната уредба.

Прокуратурата се самосезира по случая през юни 2021 година след медийни изявления за случай с дете, което пострада от футболна врата.

Проверката на държавното обвиняване е открила, че не се ревизира постоянно положението на местата за игра, част от тях не се поддържат и няма проекти за сигурността им. На редица места липсаттабели и огради. Контролът е занижен, няма отчети за резултатите от направени инспекции.

" Именно заради липса на редовно проучване на площадките за игра се доближава до тяхното градивно изменение, съществуване на счупени и променени, нуждаещи се от ремонт или замяна уреди, което основават риск от пострадване ", показват ВАП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР