Върховенството на правото и демокрацията са нашите основни ценности. Това

...
Върховенството на правото и демокрацията са нашите основни ценности. Това
Коментари Харесай

Габриел: Върховенството на правото и демокрацията са нашите основни ценности

Върховенството на правото и демокрацията са нашите съществени полезности. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в своето одобрение по време на първата среща на Балканския парламентарен конгрес, провеждаща се в София. 

„ Благодаря за поканата да бъде част от основните послания, които ще излъчите за цяла Европа “, означи Габриел пред участниците на форума. Според нея организирането на това събитие и присъединяване на представители на високо равнище от Европейската комисия и Съда на Европейския съюз демонстрират лицето на Европа, ангажирана с върховенството на правото и демокрацията. 

„ Вярвам, че ще има скъпа полемика, която ще даде принос по основни въпроси на конституционното правосъдие. Създаването на Балканския парламентарен конгрес и провеждането на неговата първа годишна среща, е продължение на положителното съдействие, построено сред конституционните съдилища на Балканския полуостров. Форумът не стопира до концепцията за съдействие, а има визия да се трансформира в платформа за продан на положителни практики, хрумвания и опит сред участващите юрисдикции на конституционното правораздаване. Те са пазители на главния закон и имат основна роля за реализирането на правилото на върховенството на правото “, означи тя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР