Върховен съд на ЕС постанови, че името на мъртвия колумбийски

...
Върховен съд на ЕС постанови, че името на мъртвия колумбийски
Коментари Харесай

„Пабло Ескобар“ не може да бъде регистриран като търговска марка, постановява съд на ЕС

Върховен съд на Европейски Съюз постанови, че името на мъртвия колумбийски наркобос Пабло Ескобар не може да бъде записано като комерсиална марка в Европейски Съюз.

Escobar Inc, компания, основана от брат му Роберто, подаде заявление през 2021 година до Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO) за вписване на „ Pablo Escobar “ като комерсиална марка за артикули и услуги.

Застрелян от силите за сигурност през 1993 година, Пабло Ескобар беше създателят на картела Меделин, незаконна организация, която трафикира кокаин по целия свят. Той беше показан в хитовия сериал на Netflix, наименуван Narcos.

EUIPO в началото отхвърли заявката, защото марката опонира на „ признатите правила на морала “. Escobar Inc се обърна към съда през 2022 година, с цел да апелира това решение, само че Общият съд го удостовери в сряда, като сподели, че ходът на EUIPO се основава „ на усещането на испанската общност, защото тя е най-запозната с Пабло Ескобар заради връзки сред Испания и Колумбия ”.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР