Върховен касационен съд е изменил мярката задържане под стража в

...
Върховен касационен съд е изменил мярката задържане под стража в
Коментари Харесай

Ексченгето от Пловдив, обвинено за зверското убийство на родителите си, излиза на свобода

Върховен касационен съд е изменил мярката " задържане под стража " в " домакински арест " на експолицая Венцислав Караджов от Пловдив, заяви за БЛИЦ юристът му Зоя Тошкова.

Караджов изкара зад решетките 6 година и 9 месеца. По негово искане и на юриста му мярката беше променена с претекст за голословно дълготрайно задържане.

На 15 май 2016 година Пловдив осъмна покъртен. Мъртви в дома си, екзекутирани с по няколко патрона в главата и тялото, бяха открити майката на Караджов – Божурка и татко му - Цветан. Караджов беше приет за отговорен в съзнателно ликвидиране с особена свирепост и користна цел.

Телата бяха престояли два дни в дома им, когато на 17 май съседка се натъква на ужасяващата панорама. Аутопсия сподели, че Божурка е простреляна 5 пъти, а Цветан - 3 пъти. Всеки един от възрастните хора имаше по един изстрел в главата.

Смята се, че Караджов е умъртвил родителите си поради спор за парцел. Въпреки че и досега някогашният служител на реда отхвърля да е направил зверството, Окръжен съд-Пловдив постанови доживотна присъда с право на обжалване, а Апелативен съд удостовери присъдата.

Адвокат Тошкова разяснява, че са подали тъжба пред Върховен съд против решението на Апелативен съд за доживотна присъда. Предстои Венцислав Караджов, след дълъг престой в ареста, да се прибере в дома си, където го чакат брачната половинка му и към този момент порасналият му 20-годишен наследник.

От свои източници БЛИЦ научи, че Караджов, който по време на ограниченията за неотклонение и делата демонстрираше извънредно самообладание, към този момент се е предал душевен и физически, само че към момента се пробва да се държи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР