Върхът на класацията за най-богатите хора на света от няколко

...
Върхът на класацията за най-богатите хора на света от няколко
Коментари Харесай

Мъск вече е по-богат от Зукърбърг

Върхът на класацията за най-богатите хора на света от няколко години е окупиран от Джеф Безос, който сигурно няма желание скоро да сдаде шампионата. На второто място пък остава предходния дълготраен отличник Бил Гейтс. А конкуренцията за третата позиция става все по-ожесточена.

До преди дни там беше Марк Зукърбърг, само че Илон Мъск много бързо съумя да го измести. Богатството на притежателят на Tesla внезапно се увеличи с 15 милиарда при започване на тази седмица и доближи 117.5 милиарда $, съгласно Bloomberg`s Billionaire Index.

Финансовото издание разяснява, че разбъркването се дължи на обстоятелството, че компанията производител на електрически автомобили съумя да влезе в влиятелния показател S&P 500 , което пък докара до внезапен скок в цената на акциите й.
 Снимка 505825

Към 18 ноември, чистото положение на Марк Зукърбърг е 104 милиарда $, а това на Мъск - 110 милиарда . И тази разлика от шест милиарда съумя да се натрупа за много малко време през тази шеметна за всички година, предава Daily Mail.
 Илон Мъск, коронавирусът и за какво създателят на Tesla се усъмни в точността на тестванията за COVID-19
Илон Мъск и позитивните проби за COVID-19

Какво ядоса милиардера

Наскоро Tesla задмина колоси като Disney, Toyota and Coca-Cola и се прави оценка на 387 милиарда $. А всички догатки, че компанията ще стигне до банкрут в последните месеци, Илон Мъск си ги постави в дребния джоб.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР