Варено жито със захар е първата храна, която трябва да

...
Варено жито със захар е първата храна, която трябва да
Коментари Харесай

Какво се раздава на Голяма задушница?

Варено жито със захар е първата храна, която би трябвало да приготвите за задушница, с цел да раздадете " за Бог да елементарни ". Житото символизира Възкресението, тъй че подаването му на задушница не е инцидентно. Живото е и знак на връзката ни със земята и предците ни, на корените ни, които не би трябвало да забравяме.

Хлябът или солените питки са друго, което следва да участва в пликовете, които подавате " за Бог да елементарни ". Питата е неразривно обвързвана с традициите и обичаите ни, с най-щастливите и най-тъжните моменти от живота ни, тъй че наличието ѝ на Задушница не следва да ни изненадва.

В някои региони поставя и пита със свещи на трапезата, към която се събира фамилията след посещаване на гробните места, с цел да почетат мъртвите. Хлябът в Християнската вяра символизира тялото на Христос.

Виното, символизиращо кръвта Христова, измила и изкупила греховете на индивидите, също е измежду отговорите на въпроса какво се раздава на Месопустна задушница. С него се и преливат гробовете – на кръст и с молитва към Бога.

Дребни сладки – те са методът живите да благодарят на другите живи, че се молят за душите на околните им, че не са ги не запомнили и ги споминат.

Може да приготвите и храната, която околните ви покойници са обичали приживе. Няма храна, която да е неразрешена на тази задушница за подаване. Тъй като месото не се е заговяло – Местни заговезни са на идващия ден, може да подадете и месо и локални артикули, в случай че сте си ги нарекли.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР