Вардунски каза, че повечето села в общината се намират в

...
Вардунски каза, че повечето села в общината се намират в
Коментари Харесай

Още Нищо Не Сме Видели! Смъртна Опасност Е Надвиснала Над Толкова Български Селища! Всеки Момент Ще

Вардунски сподели, че множеството села в общината се намират в ниски региони, покрай река и са застрашени от наводнения.

Вчера бяха командировани екипи на Държавната организация за метрологичен и механически контрол в област Бургас за обезпечаване 24-часово дежурство на проблематичните язовири в Бургас. Тогава бе обявено, че има 7 разрушени язовира в Бургаска област, два от които на територията на Камено, 4 в Бургас и един в Айтос.

Причините за бедствието в Бургаско към момента се обясняват, води се досъдебно произвеждане за гибелта на тримата починали. Изчезналата жена към момента не е открита, търсенето й е подбновено, сподели тази заран министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред bTV.

По думите му язовирите със скъсани стени са доста дребни, с цел да са главната причина за потопа, а приливна вълна е пристигнала от празен преди преваляванията язовир.

" Очакваха се към 40 литра на квадратен метър дъжд, а паднаха близо 200 литра на квадратен метър ", добави Нанков.

По думите на Милуш Кумчев, шеф отдел " Надзор на язовирните стени и оборудване в Югоизточна България, по-голямата част от язовирите са били на мъртъв размер и с задоволителен размер, с цел да поемат количеството вода, само че интензивността на преваляванията е довела до разкъсване на язовирите.

" Язовирите са имали наставления за разчистване от шубраци, съвсем от нито един от язовирите нямаме наставление за механически нередности и застрашаване на популацията. В Камено са правени доста огледи и имаме административно разпореждане, че не са почистени шубраци “, добави Кумчев пред Българска национална телевизия.

" Основният приток на вода е пристигнал по устието на река Чакърлийска. Очакваме следствието на прокуратурата, тъй като всички условия по отношение на язовирите са спазени. Депото за битовите боклуци се възвръща. След 2 дни ще стартира напълно да действа “, сподели от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

Продължава описването на вредите, с изключение на 325 лв. помощ за бедстващите след наводнението, ще бъде импортирана и бележка за строителни материали, защото има огромен лист с погубена бяла техника, сподели още Николов.

Все още е затворен пътят Долно езерово – Камено.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР