Върджин Галактик“ изпраща майка и дъщеря в космоса за първи

...
Върджин Галактик“ изпраща майка и дъщеря в космоса за първи
Коментари Харесай

„Върджин Галактик“ изпраща майка и дъщеря в космоса

„ Върджин Галактик “ изпраща майка и щерка в космоса за първи път.

Студентка по физика и философия от университета в Абърдийн в Шотландия и майка й ще излетят в космоса в четвъртък, откакто завоюваха посредством лотария места за втория търговски полет на „ Върджин Галактик “, оповестява Би Би Си.

Според тези данни 18-годишната Анастейжа Майерс и майка й Кейша Шахаф ще станат първите майка и щерка, които ще летят дружно в космоса. Те ще бъдат и първите поданици на Карибите, които ще подхващат сходно странствуване.

По време на полет от Антигуа и Барбуда до Лондон със аероплан на „ Върджин Атлантик “ на Кейша било препоръчано да взе участие в
лотария за правото да взе участие в галактически полет и да попълни въпросник. „ Попълних формуляра за двете и по-късно, внезапно, няколко месеца по-късно, получих отговор, че щерка ми и аз сме в топ 20 финалисти, а в идващото писмо – в топ 5, “ описа тя и добави: „ И внезапно кой влиза в двора ми? Ричард Брансън. Целият екип нахлу в къщата ми и сподели: „ Вие сте спечелилите, отивате в космоса “.

Би Би Си не дава спомагателни детайлности за галактическата
лотария.

Първото изстрелване на галактическия транспортен съд „ Юнити “ по програмата „ Галактик-01 “ беше осъществено на 29 юни с изследователска задача. Програмата „ Галактик-02 “, в която ще вземат участие Анастейжа и Кейша, е търговски галактически полет, провеждан от компанията, с плащащи клиенти на борда. Цената на билет за космоса е 450 000 щатски $. Изстрелването ще бъде на 10 август от космодрума в Ню Мексико.

Към двойката ще се причисли 80-годишният Джон Гудуин от Нюкасъл – някогашен олимпийски играч от тима на Англия по кану слалом на игрите в Мюнхен през 1972 година Той ще стане вторият човек с заболяването на Паркинсон, който ще отиде в космоса, както и първият олимпиец там, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Върджин галактик “ създава планове за суборбитални търговски полети. За задачата галактическият модул „ Юнити “ е издигнат за шестима пасажери. Той се издигна на височина от 86 км, където екипажът изпитва положение на безтегловност за няколко минути.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР