Върджил ван Дайк направи мечтан дебют за новия си клуб

...
Върджил ван Дайк направи мечтан дебют за новия си клуб
Коментари Харесай

Ван Дайк се превърна в герой за Ливърпул в дербито с Евертън

Върджил ван Дайк направи желан дебют за новия си клуб Ливърпул. Холандският бранител донесе триумфа на " алените " с 2:1 в градското дерби с Евертън. Двубоят бе от третия кръг в шампионата за Купата на Англия и се игра на " Анфийлд "

Джеймс Милнър бе дал преднина на домакините в 34-ата минута от дузпа, а Гилфи Сигурдсон изравни в 68-ата минута.

Срещата стартира равностойно, като " алените " последователно започнаха да диктуват събитията на терена. Отбраната на " карамелите " действаше добре и не позволяваше на нападателите на домакините да застрашат Джордан Пикфорд.

 Снимка 332421
Източник:

В 30-ата минута Мане не съумя да овладее добра топката, а малко по-късно негов удар мина около вратата. В 34-ата минута Ливърпул получи право да извърши дузпа за нарушаване против Адам Лалана. Зад топката застана Джеймс Милнър, който не сбърка.

В идващите минути Холгейт изблъска в тил Фирмино и нападателят на Ливърпул се озова измежду публиката. Учудващо обаче реферът не глоби по никакъв метод бранителя за грубата демонстрация.

В 54-ата минута Джо Гомес бе покрай втори гол, само че не съумя да уцели топката. Минута по-късно Лалана стреля неопределено. В 63-ата Върджил ван Дайк насочи удар с глава, уловен от вратаря на Евертън Пикфорд.

 Ливърпул възобнови договарянията за Тома Лемар
Ливърпул се насочи към френски национал за заместител на Коутиньо

Преговорите към този момент са почнали

Въпреки сериозният напън на футболистите в алено, до гол стигна Евертън. В 68-ата минута Гилфи Сигурдсон приключи контраофанзива, пристигнала след неточност в средата на терена.

 Снимка 332422
Източник:

Ливърпул още веднъж подвигна оборотите и разумно стигна до надвит гол. Попадението падна в 84-ата минута, когато Върджил ван Дайк с глава прати топката в мрежата след осъществяване на ъглов удар.

До края на мача " алените " опазиха преднината си и се класираха за идващия кръг в шампионата за Купата на Англия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР