ВАР-протоколът на УЕФА може да бъде променен за следващия сезон

...
ВАР-протоколът на УЕФА може да бъде променен за следващия сезон
Коментари Харесай

Може да има промени във ВАР от следващия сезон

ВАР-протоколът на УЕФА може да бъде изменен за идващия сезон във футбола според от резултата от полемиките, които ще се проведат в идващите няколко седмици. Това заяви организация ПА, като се базира на източник от Международния ръб за разпоредбите на играта (ИФАБ). В Борда, който утвърждава измененията в разпоредбите на футбола, обясниха за доста получени оферти за смяна в използването на помощта от видео-асистент съдиите (ВАР).

Всички препоръчани промени ще бъдат прегледани в съдействие с представители на огромни футболни лиги, както и организиращи топ-турнири структури с опит в потреблението на системата ВАР. Чак по-късно ще бъдат показани публични рекомендации на ИФАБ по отношение на промени или нови проби, се споделя в изказване на Борда.

Има два момента, които в този момент са извънредно необятно дискутирани в Англия. Първото е дали аудио-разговора онлайн сред съдиите на терена и тези от стаята за ВАР би трябвало да бъде наличен за лъчение. Второто е дали играта може да бъде спряна при положение на сериозна неточност даже откакто играта е възобновена. В момента протокола за използване на ВАР-помощ за съдиите не включва това, което значи, че когато Дарън Инглънд осъзна грешката си в мача Ливърпул – Тотнъм, той нямаше право да се намеси за погрешно анулиран гол.

Сега ВАР може да се намеси единствено в четири случая – потвърждаване на гол или анулацията му, определяне на сбъркана идентичност при червен картон, има или няма дузпа.

От Английската Футболна асоциация предходната седмица излязоха с позиция, че може и да се пусне онлайн аудиото от диалозите. Идеята е да има повече доверие в съдиите. Друг миг е да се афишират решенията на съдиите и техните претекстове по радиоуредбата на стадиона или посредством видеото.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР