ВАР отново стана обект на дискусии в Серия АСистемата за

...
ВАР отново стана обект на дискусии в Серия АСистемата за
Коментари Харесай

ВАР отново стана обект на дискусии в Серия А

ВАР още веднъж стана обект на полемики в Серия А
Системата за видеоповторение ВАР стана обект на съществени полемики след серия от произшествия по време на дуелите от италианското състезание. Дебатът е обвързван най-много с това какъв брой постоянно би трябвало да бъде употребена технологията по време на мач, а не с това дали въобще да влиза в приложимост. Разрешението ВАР да се употребява бе оторизирано през Март от IFAB и бе част от Световното състезание в Русия, където множеството отзиви по отношение на системата за видеоповторение бяха позитивни.

Според италианските медии реферите в Серия А са получили разпореждане да прибягват до технологията единствено в случаи, когато има,,очевидни неточности “, както гласи в протокола на IFAB. Президентът на Торино Урбано Кайро е на мнение, че системата за видеоповторение прави отлична работа.,,Винаги съм считал, че ВАР е положителна оригиналност за футбола. Но в този момент мисля, че колкото по-рядко се употребява системата, толкоз по-зле за обективността при съдийски решения. Тя бе употребена надалеч повече през миналата акция. Трябва да използваме технологията по-често, освен за явни грешки", съобщи той.

Отборът на Торино бе замесен в един от най-големите диспути след използването на ВАР, когато гол на Алехандро Беренгер против Удинезе бе анулиран поради състояние на засада. Оплакванията на торинци в обстановката бяха две – първо, че Беренгер не е зад отбраната и второ, че арбитърът Паоло Валери отсъди ситуацията преди топката да попадне в мрежата, което попречва възможното видеоповторение.

В различен случай Фиорентина получиха дузпа против Аталанта за нарушаване на Рафаел Толой против Федерико Киеза. От отбора на Аталанта незабавно желаеха видеоповторение, само че желанията им не бяха почетения от основния арбитър. Директорът на тима Лука Перкаси бе неудовлетворен от това, че клубът не е могъл да употребява в обстановката технологията.,,Борихме се толкоз дълго да представим публично ВАР в Серия А, само че откакто не може да я използваме в такива обстановки, защо ни е? “, попита риторично той.

Шефът на Италианската съдийска асоциация AIA Марсело Ничи от своя страна отхвърли рецензиите към използването на ВАР.,,Трябва да спрем да се оплакваме – ВАР работи дейно и всеки я разпознава. Всички ни завиждат поради потреблението на технологията, само че тя е част от Серия А и ще продължи да бъде такава и отсега нататък “, приключи Ничи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР