Въпросните планове включват стратегия и тактика за бойни действия: атакуване,

...
Въпросните планове включват стратегия и тактика за бойни действия: атакуване,
Коментари Харесай

Хакери на Ким са откраднали военни планове от Южна Корея

Въпросните проекти включват тактика и тактичност за бойни дейности: атакуване, заличаване и завладяване на военни и стратегически обекти на севернокорейската войска и режима на Ким.

По информация на английския "Файненшъл таймс " от през днешния ден, Ли Чеол-хий, член на ръководещата Демократическа партия на Южна Корея е декларирал, че хакери на режима на Ким са пробили отбраната въз основата данни през септември предходната година и са съумели да откраднат стотици документи, включващи и така наречен "Операционен проект 5015 ". Това е най-актуалният обстоен боен проект за война със Северна Корея на Съединени американски щати и южнокорейските им съдружници.

Цитирайки южнокорейски военни представители, Ли Чеол е декларирал, че са откраднати над 255 гигабайта информация, в това число подробни тактически проекти и карти.

Южнокорейското министерство на защитата е отказало коментар по случая.

Въпреки публикуваното мнение за изостаналостта на страната, Северна Корея е известна с съществуването на сериозен и мощен IT-разузнавателен мозъчен център, кадърен да разрушава отбраните на доста западни институции и да краде нужната за режима на Ким информация.

Напомняме, че през последните месеци напрежението сред Съединени американски щати и Северна Корея ескалира доста, поради нуклеарните и ракетни опити на Пхенян, а предходната седмица неколкократно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши, че е допустимо и военно решение.

По данни на южнокорейската организация Йохап, представена от Българска телеграфна агенция, при започване на ноември американският президент ще посети демилитаризираната зона сред двете корейски страни, в границите на формалната си аудиенция в Южна Корея и Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР