Въпросите около сепаратисткия Донбас и полуостров Крим, анексиран от Русия

...
Въпросите около сепаратисткия Донбас и полуостров Крим, анексиран от Русия
Коментари Харесай

Икономиката - най-важната задача пред Зеленски

Въпросите към сепаратисткия Донбас и полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година, минават на втори проект в листата с проблеми, предпочитани в очите на украинците. На челно място излиза икономическата обстановка в Украйна. Това сочат поместени в съветския в. " Независимая газета " данни от допитване, осъществено от компанията Джи Еф Кей (GfK).

Резултатите от анкетата са оповестени от американската Агенция за интернационално развиване (USAID), която финансира в Украйна стратегия за подпомагане на гражданската интензивност под наслов " Включи се и ти! ".

Анкетираните са имали опция да изберат три отговора от препоръчан лист. На първо място измежду най-важните за тях проблеми е икономическата обстановка в страната (54 на сто), на второ - корупцията (50 на сто), ситуацията в Донбас е на трето място с 46 %, а 22 на 100 от украинците се тревожат най-много от изплащането на пенсиите. Назад с 11 на 100 остава тематиката за принадлежността на Крим, осведоми Българска телеграфна агенция.

Над 80 % от участниците са съгласни с изказванията, че в Украйна " богатите забогатяват, а бедните обедняват ", че " властта не се грижи за хората, а печели от тях ", че " властта не се преценява с хорското мнение ". От 11 до 14 на 100 са изразили противоречие с тези формулировки.

Социолозите са запитали още дали жителите са подготвени да затегнат коланите в името на промени, които да подобрят ситуацията в страната. Половината - 50 на 100, дават отговор, че изискванията им за живот към този момент са се влошили, а резултат няма. Едва 6 % декларират, че са подготвени да проявят още малко самообладание, други 12 на 100 позволяват такава опция, само че с ангажимента компликациите около промените да не траят повече от година. А 22 на 100 означават, че преди да вземат решение, желаят да научат същността и крайната цел на всяка промяна.

Данните демонстрират, че в украинското общество има насъбрано съмнение към дейностите на властта, написа " Независимая газета ". Хората възприемат по различен метод това, което досегашната власт наричаше сполучливи стопански промени. Така да вземем за пример единствено 3 % считат, че обстановката се е подобрила, 36 на 100 декларират, че през последните 5 години са усетили негативен резултат от промените, 33 на 100 не виждат промени, а съгласно 23 % промените през ръководството на президента Петро Порошенко, приключващ своя мандат, са донесли и позитивни, и негативни резултати.

Списъкът с цели за украинците - резюме на данните от анкетата, е и лист със задания за новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски, прибавя " Независимая газета ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР