Въпросите към кмета на Русе са зададени от жител на

...
Въпросите към кмета на Русе са зададени от жител на
Коментари Харесай

Питане към Пенчо Милков относно забавеното асфалтиране на алея в квартал Средна кула

Въпросите към кмета на Русе са заложени от гражданин на квартал " Средна кула "

На 17 ноември 2022 година, на съвещание на Общински съвет - Русе, Тодор Савов - гражданин на квартал " Среда кула ", направи запитване на тематика: " Забавеното асфалтиране на алея в квартал " Средна кула ".

Ето текстът на запитването:

" УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Правя изявление по отношение на забавеното асфалтиране на алея в кв. Средна кула.

По плана за водния цикъл, по който е възложител компания „ В и К - Русе “, изпълняващата го компания разкопа алеята свързваща автобусната спирка на основния път до „ Русановия мост “ над р. Русенски лом и огромна част от кв. Средна кула, започваща от ул. „ Гергана “. Това е най-пряката пешеходна връзка на пътуващите поданици от тази част на квартала към градския превоз и от там за гр. Русе или гробищния парк и с. Басарбово.

Строително монтажните работи завършиха преди повече от три месеца, само че и към днешна дата алеята стои неасфалтирана. Тя не е, нито с огромна дължина, нито с огромна широчина. По този мотив и по отношение на потребността от незабавно асфалтиране на тази алея възмутени поданици на кв. Средна кула направиха подписка с такова искане, подписана от над 100 пълнолетни души от локалната общественост, имащи право на глас.

Искам да задам на кмета Пенчо Милков следните въпроси:

- Кога ще бъдат асфалтирана тази алея? Това ще стане ли преди локалните избори?!

- ​Жителите на тази част на кв. Средна Кула ще газят ли тази зима калта от неасфалтираната алея, поради започващите неприятни метеорологични условия? "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР