Въпросът за явяването на евроизборите не е от значение за

...
Въпросът за явяването на евроизборите не е от значение за
Коментари Харесай

Разедините лидери на Обединени патриоти с разнопосочни изказвания за евроизборите

" Въпросът за явяването на евроизборите не е от голяма важност за работата на обединението. Тя е за работата в 44-то Народно заседание и за присъединяване в изпълнителната власт. " Това съобщи пред публицисти в Народното събрание националният представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ и водач на НФСБ Валери Симеонов съобщи БГНЕС.
Той разяснява решението на Националния изпълнителен комитет на НФСБ за прекратяване на договарянията с Вътрешна македонска революционна организация за общо явяване на изборите за Европейски парламент. „ Редно е, преди всеки да си хване своя път, въпреки всичко да има едно уточняване и да се разберем “, прикани Симеонов.
Симеонов акцентира, че договарянията сред НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация за взаимно явяване на идните избори са почнали едвам предишния вторник, само че медийните изяви на Красимир Каракачанов са довели до повишение на напрежението .
„ Ние досега не сме си разрешавали такива квалификации да вършим. За нас, като партия, след доста сериозен разбор, който сме правили през вчерашния ден до късно, се изправя въпросът дали това не са следващи стъпки в посока независимо явяване или явяване с друга коалиция на сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация. Ако е по този начин, не би ли било по-редно и по-нормално да бъде оповестено? Да бъде казано на нас и на обществото? “, попита Симеонов.
Лидерът на НФСБ бе безапелационен, че на диалозите сред партията му и Вътрешна македонска революционна организация е била поканена и „ Атака “, само че техен представител не е участвал . Според Валери Симеонов даже и патриотите да не се явят дружно на евроизборите, това няма отношение към съдружната стратегия на актуалното ръководство, под която са се подписали.
Той разкритикува и работата на парламентарната група на „ Обединени патриоти “. „ Нека да се даде доклад за това за какво не заседава парламентарната група. Защо се вършат такива неточни изказване в медии, на които ставаме очевидци “, попита Симеонов, без да разяснява дали повода за това може да се търси в ръководителя на групата Волен Сидеров. На въпрос дали може да се стигне до раздробяване на „ дребната “ коалиция, Валери Симеонов отговори сбито: „ Всичко е допустимо “.
" Вариантът „ Обединени патриоти “ да се явим дружно на евроизборите не е изключен, само че има белези на анулиране на брака ", призна от своя страна водачът на „ Атака “ Волен Сидеров пред публицистите.
Сподели с твоите другари
„ Поне осем месеца слагам въпросът за взаимното явяване на евроизборите, само че към този момент не го слагам, тъй като стартира да излиза, че доста упорствам. Започнаха да вървят такива клюки, че аз държа да повеждам листа, слагам условия и впрочем. Затова престанах да се занимавам с това “, съобщи още Сидеров и добави „ Както се получи - по този начин “. На въпрос дали ще излизат с обща листа, Сидеров съобщи, че е схванал от декларацията на НФСБ, че не желаят да се явяват с Вътрешна македонска революционна организация. „ Това е тяхно право. Това хвърля някаква светлина “, съобщи Сидеров.
Той изрази неразбиране, за какво Валери Симеонов не слага изборите за Екологичен потенциал като приоритет. " Евроизборите са значими за България, не знам за Валери Симеонов за какво не са значими . Това е липса на стратегически взор . Става дума за геополитически избори. Става дума за една борба за Европа, в която ще се сблъскат глобализъм и антиглобализъм “, съобщи Сидеров.
Той уточни, че Европа би трябвало да се еманципира от Съединени американски щати . „ Самият Тръмп споделя, че Европа не го интересува толкоз. Имаме късмет Европа да стартира по-самостоятелна политика, стопански, енергийно, всевъзможни, да се прегледат глобите против Русия. Крайно време е да бъдат прегледани и да паднат. По тези въпрос програмно ние по какъв начин ще се разберем, още не сме говорили. Не е единствено въпроса „ Хайде отиваме дружно “. Отиваме, само че с каква стратегия, с какви хрумвания? Нашите представители в Екологичен потенциал възможните с какви хрумвания ще отидат там или единият ще гласоподава „ срещу “, другият „ въздържал се “, сподели още Сидеров.
От страна на Вътрешна македонска революционна организация изявление направи заместник-председателят на партията Искрен Веселинов . „ Готови сме да преодолеем всякаква персонална драма. Не мога да се оправдавам от името на някого. Основното, което за нас е значимо, са правилата, на които се сглобява едно партньорство “, добави Веселинов.
Той обърна внимание, че нито една от законните институции на „ Обединени патриоти “ не работи. „ Нямаме събиране на съдружния съвет, нямаме събиране на парламентарната група. Как бихме могли да си приказваме “, сподели още Веселинов и съобщи, че това не е по виновност на Вътрешна македонска революционна организация. Попитан по чия виновност е това, Веселинов добави, че няма желание да сочи с пръст.
„ Нашата задача постоянно е била да сплотяваме патриотичното пространство. Ще продължим да го вършим, доколкото можем “, сподели още заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
На въпрос дали за Вътрешна македонска революционна организация е основно общото явяване на евроизборите за бъдещето на обединението, Веселинов отговори: „ Не “ . Веселинов заявява, че Вътрешна македонска революционна организация не води диалози за явяване на избори с нито една политическа мощ отвън „ Обединени патриоти “.
Във връзка с кандидатурата на Ангел Джамбазки от гражданско обединяване и дали това е знак, че ще се явят независимо, заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че това е знак, че той има необятна социална поддръжка. Попитан дали ще има независимо явяване на евроизборите, той добави: „ Всички обмисляме разновидностите . В края на краищата това са действителности в политиката “, добави още Веселинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР