Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически

...
Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически
Коментари Харесай

Джамбазки: Западните държави проявяват лицемерие и двуличие

„ Въпросът за влизането на България в Шенген не е механически - България от дълго време е изпълнила всички нужни критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме очевидци на изключителното двуличие и лицемерие на част от западните страни. 11 години България и Румъния са отвън Шенгенското пространство по чисто стопански аргументи - с цел да могат да стопират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията “, съобщи пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

„ Забележете това двуличие, когато от Европейски Съюз ни обясняваха, че не би трябвало да държим една страна /Северна Македония, бел. ред./ отвън присъединението, тъй като не било европейско и не било европейска полезност. А 11 години западните страни държат България и Румъния като страни втора употреба, иочевидно не става дума за механически критерии ”, съобщи той.  

Джамбазки е на мнение, че няма взаимност, няма и да има, като това е разбирането за европейските полезности. „ Два стандарта, два кръга страни, единият - по-вътрешен, и това са бели страни, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в страни като Нидерландия и Австрия “, добави той.

„ След толкоз доста години отвън Шенген, би трябвало да потърсим гръбнак у някой български политики “, сподели още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и в случай че не се подмазваха по този начин непрестанно на западняците, в случай че бяха държали на българския интерес както би трябвало, щяха да се държат по друг метод към нас. Особения проблем на българските политици е, че постоянно си търсят шеф, някой да ги командва - дали ще е петолъчката в Кремъл, или Вашингтон, - едно непрестанно лигавене с външните началници. Когато те се държат слугински със западняците, те се отнасят по същия метод с нас.

„ Ако България беше показала темперамент - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, в случай че държеше твърда позиция във връзка с българите в Македония, тези насреща щяха да имат почит. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме.

Със съображения от Германия Нидерландия се е оповестила срещу влизането ни в Шенген, добави Джамбазки. Германия показва политиката на група страни, които ръководят Европейски Съюз. За нашата част от Европа дава отговор Германия, по тази причина в случай че нещо се случва или не се случва, нещата би трябвало да се търсят в Берлин “, добави Джамбазки.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР