Въпросът за ваксините при децата е много спорен. Значение доколко

...
Въпросът за ваксините при децата е много спорен. Значение доколко
Коментари Харесай

Имунологът Велизар Шиваров пред БНТ: Ваксината БЦЖ е бонус за българското население

Въпросът за имунизациите при децата е доста противоречив. Значение до каква степен една ваксина е рискова зависи от това какъв брой мощна имунна реакция може да провокира.

Всички ваксини сега са безвредни, те не провокират тежък инфекциозен отговор, само че е противоречиво до каква степен в тази конюнктура, при рискови контингенти, биха помогнали. Това изясни в Сутрешния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Велизар Шиваров, шеф на лаборатория по Клинична имунология към УМБАЛ " Софиямед ".

Нови изследвания при мишки демонстрират, че БЦЖ имунизацията може да образува повече кръвни кафези, тъй че да се борят по-добре с една вирусна зараза и в случай че това е по този начин, е един дребен бонус за българското население, което е имунизирано, изясни още доктор Шиваров.

Коронавирусът на процедура е конфликт сред един микроорганизъм и нашата имунна система. В част от случаите тя се преборва, само че при други случаи, заради патологична свръхреакция, се стига до летален излаз. Имунната система е основана по този начин, че да бъде готова за среща с допустимо най-широк кръг патогени и да дава отговор по разнообразни способи на тях. При болшинството от хората тя действа вярно, с цел да може да посрещне провокациите на околната среда, изясни доктор Шиваров.

Той разяснява и въпроса дали равнищата на витамин Д могат да ни предпазят от ковид.

Доц. доктор Велизар Шиваров, шеф на лаборатория по Клинична имунология към УМБАЛ " Софиямед ": Част от имунния отговор може да се повлиява от равнищата на витамин Д, само че това е напълно малко. Със сигурност витамин Д не вреди, дали ще ни избави и помогне в борба с ковид - съгласно мен не.

Имуностимулантите са доста постоянно субстанции с неразбираемо наличие, комбинирани препарати. Имунният отговор е нещо доста комплицирано и е друг при обособените провокации, добави още експертът.

Доц. доктор Велизар Шиваров, шеф на лаборатория по Клинична имунология към УМБАЛ " Софиямед ": Според мен нещо, което се пропуща, е по какъв начин се оправят типовете, от които този вирус произлиза - това са прилепите. Те са контейнер на такава зараза, в тяхната популация циркулират доста такива вируси, единствено че тяхната имунна система има друга реактивност и там съществена роля играе така наречен присъщ имунитет.

Геномът на всеки човек е проведен по един метод, само че гените вземат участие по друг метод в имунния отговор - едни хора се оправят по-успешно и дейно, само че други имат по-слаб отговор, което ги прави по-уязвими към съответен патоген, изясни експертът.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР