Въпросът за увеличението на заплатите на военнослужещите винаги е бил

...
Въпросът за увеличението на заплатите на военнослужещите винаги е бил
Коментари Харесай

С колко ще се увеличат заплатите на военнослужещите?

Въпросът за нарастването на заплатите на военнослужещите постоянно е бил на дневен ред в Комисията по защита на Народно събрание, само че хубавото в този момент е, че и държавно управление, и народни представители сме единомислещи - би трябвало да има нарастване на възнагражденията и то е напълно справедливо и заслужено. Това сподели през вчерашния ден в Карлово ръководителят на Комисията по защита ген. Константин Попов.
 
Ген. Попов напомни, че се чака за персоналния състав да бъдат гласувани в допълнение към 100 милиона лв., които ще бъдат разпределени съгласно показаната от министъра скица, само че се чака нарастването да бъде по 100 лв. и нагоре на човек.
 

Това ще бъде първото, само че не и последното нарастване, до момента в който стигне в границите на 20%, сподели още той. Ще продължава да се работи и в посока за възстановяване изискванията на живот на военните - да се оправи сградният фонд и битовите условия , разяснява генералът.
 
Попов чака нарастването на заплатите да бъде доста, като една част от спомагателния финансов запас би трябвало да отиде за попълване на незаетите щатни бройки. Това, съгласно него би трябвало да стимулира претенденти за военна работа, защото отливът от армията е и поради ниските заплати на войнишкия състав.
 

" Армията е добра и по думите на командирите по места, военните формирования извършват всички сложени им задания ", добави той.
 

Ген. Константин Попов бе в Карлово във връзка професионалния празник на 61-ва Стрямска механизирана бригада и 25-та годишнина от основаването на военното формирование.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР