Въпросът за руската заплаха оголи противоречия между Вашингтон и Пентагона

...
Въпросът за руската заплаха оголи противоречия между Вашингтон и Пентагона
Коментари Харесай

Daily Beast: Американските военни се боят от завръщането на „руската мечка”

Въпросът за „ съветската опасност ” оголи несъгласия сред Вашингтон и Пентагона във връзка по какъв начин да се реагира на провокациите за националната сигурност на Съединени американски щати, написа интернет-изданието The Daily Beast. „ Докато Белият дом е фокусиран на договорката с Иран, състояла се с непосредственото присъединяване на Москва, военните от ден на ден са обезпокоени от завръщането на съветската мечка” – отбелязва изданието.

Високопоставени служители от Пентагона смятат, че провъзгласяването на Русия като „ съществена заплаха” ще открие пътя за доставка на американско оръжие за Киев, се споделя в обявата. Военните се пробват да убедят администрацията на Обама в съществуване на „ съветска заплаха” по политически претекстове – по този начин ще им се удаде да получат претенции бюджет, материални и човешки запаси за нейното „ сдържане”.

„ В администрацията смятат, че основаването на листата със закани не е най-продуктивния прийом за създаване на военна стратегия” – споделя дискретно представител на Пентагона. В Белия дом не са съгласни, че Русия е „ екзистенциална заплаха” за националната сигурност на Съединени американски щати и не споделят линията на борба и напън над Москва, определени от редица високопоставени военни служители.

В бюджета на Пентагона за 2015 година са заложени към $1 млрд за „ навреме реагиране на растящите потребности на съдружниците и сътрудниците в Централна и Източна Европа”, обаче Белият дом няма непременно да доставят смъртоносно оръжие за Киев. Порталът отбелязва, че военните „ бият камбаната”, само че дори в границите на отбранителното ведомство не всички основни длъжности са уверени в нуждата от приемане на сходно решение./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР