Въпросът за разполагането на американски военен контингент на границата с

...
Въпросът за разполагането на американски военен контингент на границата с
Коментари Харесай

Минск и Вашингтон обсъдиха разполагането на US войски до границата с Беларус

Въпросът за разполагането на американски боен контингент на границата с Беларус и провеждането на огромни учения на НАТО в Европа през 2020 година са били разисквани на среща на държавния секретар на Съвета за сигурност на Беларус Станислав Зас с краткотрайния дипломат на Съединени американски щати в страната Дженифър Мур.

Информацията популяризира ТАСС, базирайки се на Съвета за сигурност на Беларус.
 Русия и Беларус разполагат войски поради учения на НАТО в Европа
Русия и Беларус разполагат войски поради учения на НАТО в Европа

Лукашенко желае защита за АЕЦ, предизвести Европа да внимава с втори Чернобил

В известието се отбелязва, че на срещата е разискван въпросът за беларуско-американското взаимоотношение , а също по този начин са наранени проблеми в областта на интернационалната и районна сигурност в подтекста на проектите за разрастване на спомагателни въоръжени сили на Съединени американски щати наоколо до границата на Беларус.

Американската страна в детайли е уведомила Минск за проектите за осъществяване на интервенция " Атлантическа решителност " и учения " Защитник на Европа - 2020 " , военния състав и числеността, силите и средствата, а също по този начин периода за връщането им към местата на непрекъсната дислокация. Двете страни са обменили отзиви и за ситуацията в сферата на контрола над въоръжението и укрепването на ограничения за доверие и сигурност.

През октомври Литва одобри към 500 американски военнослужещи, 30 танка Abrams и 25 бойни машини на пехотата Bradley . Те са ситуирани на полигон на 15 километра от беларуската граница. В отговор на това президентът на Беларус Александър Лукашенко поръча на Съвета за сигурност и на министъра на защитата на страната да разработят и показват проект за съответен отговор против решението за разполагане на натовски сили в Литва.

" Защитник на Европа - 2020 " ще се организира през април-май 2020 година и в ученията ще вземат участие 18 страни.
 Беларус е заставен да отговори на разполагането на американски войски в Литва
Беларус е заставен да отговори на разполагането на американски войски в Литва

Лукашенко следи НАТО: Това е брониран пестник, не подценявайте смисъла му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР