Въпросът за поддържане на автомобил в оптимално състояние е важен

...
Въпросът за поддържане на автомобил в оптимално състояние е важен
Коментари Харесай

Колко струва смяната на масло в автомобил в големите градове?


Въпросът за поддържане на автомобил в оптимално положение е значим за всеки собственик на транспортно средство. Сред главните и най-често осъществявани действия по поддръжката е промяната на моторното масло, което играе значима роля за дългия живот и безпроблемната работа на мотора. Колко тъкмо ще коства тази услуга, изключително в случай че живеем или пътуваме в един от огромните градове на България като Варна, Пловдив, София, Бургас и Стара Загора? Вижте каква информация ни дадоха специалисти от автосервиз .
София – столични цени и бързи сервизи
София е един от градовете, в който колите са толкоз доста, че това постанова съществуването и на много автосервизи. Смяната на маслото в множеството случаи е с малко по-високи цени поради това, че е столица – високата централизация на транспортни средства, огромното търсене на сходни услуги и разнообразието от марки и модели.

Столичните автосервизи са изправени пред конкуренция, която ги принуждава да поддържат високо качество на предлаганите услуги. За клиентите това значи бързо и професионално обслужване, само че и по-високо възнаграждение за тези услуги. 
Ориентировъчни цени
Стандартно минерално масло: От 60 до 80 лв. според от размера и марката.

Полусинтетично масло: От 80 до 110 лв., като цената варира съгласно качеството и марката на маслото.

Пълно синтетично масло: От 100 до 150 лв. или повече, още веднъж според от качеството и марката.

Допълнителни услуги: Смяна на масления филтър (10-20 лева), инспекция на филтрите и системите за изстудяване (20-50 лева).

Правилната промяна е от значително значение за дългия живот на автомобила, и инвестицията в това обслужване е безусловно оправдана, поучават специалисти от Ondrive.
Варна и Бургас – морските градове и спецификата на промяната на масло
Варна и Бургас, като водещи морски дестинации в България, имат своя неповторима атмосфера и темп на живот. Поради морската среда, колите тук са изложени на характерни условия, като нараснала мокрота и разяждане от морската сол. Това прави промяната на маслото още по-важна, защото влажният климат може да окаже въздействие върху вискозитета и неговата резистентност на изхабяване.
Ориентировъчни цени
Стандартно минерално масло: От 50 до 70 лв. според от размера и марката.

Полусинтетично масло: От 70 до 100 лв., като цената варира съгласно качеството и марката на маслото.

Пълно синтетично масло: От 90 до 130 лв. или повече, още веднъж според от качеството и марката.

Допълнителни услуги: Смяна на масления филтър (8-15 лева), инспекция на филтрите и системите за изстудяване (15-40 лева).

Поради туристическия поток през летните месеци, автосервизите в тези градове постоянно са претрупани. Това постанова резервация на услугата авансово или избиране на верния миг, отвън сезона. Въпреки тези провокации, и Варна, и Бургас разполагат с редица доверени сервизи, които оферират чудесно обслужване и конкурентни цени за промяна на масло.
Пловдив и Стара Загора – цените в Южна България
Пловдив и Стара Загора са известни освен с богатата си история и културни събития, само че и с дейния си авто темп. Въпреки че се намират надалеч от морския бряг, колите тук също изискват особено внимание и грижа. В по-голямата част от годината те са изложени на променливи метеорологични условия – от горещи летни дни до студени зимни нощи.
Ориентировъчни цени
Стандартно минерално масло: От 45 до 65 лв. според от размера и марката.

Полусинтетично масло: От 65 до 90 лв., като цената може да варира според от качеството и марката на маслото.

Пълно синтетично масло: От 85 до 120 лв. или повече, още веднъж според от качеството и марката.

Допълнителни услуги: Смяна на масления филтър (7-14 лева), инспекция на други системи и съставни елементи (10-35 лева).

Динамиката в климата постоянно повлиява избора на масло, както и честотата на неговата промяна. От това следва и разновидност в цените на услугите, които се оферират. Можете да бъдете сигурни, че в Пловдив и Стара Загора ще намерите доверени автосервизи, които оферират качествено обслужване и атрактивни ценови оферти.
Избор на масло – какво би трябвало да знаем?
Качеството на маслото може непосредствено да повлияе на работата и продължителността на живот на мотора. Ето някои основни детайли, на които би трябвало да обърнете внимание:

вискозитет – дефинира какъв брой бързо маслото ще тече при разнообразни температури;

спецификации – другите производители постоянно имат характерни условия. Винаги е добре да проверим управлението на нашето транспортно средство или да се консултираме с експерт;

синтетично против минерално – синтетичните са по-устойчиви на изхабяване и нормално оферират по-дълъг период сред промените, само че са и по-скъпи. Минералните са по-евтини, само че може да изискват по-чести смени;

добавки – някои артикули съдържат добавки, които оказват помощ за попречване на разяждане, изхабяване и други проблеми. Те могат да бъдат потребни, изключително при рискови условия на работа.

Правилният избор на масло може доста да удължи живота на мотора на автомобила ни и да го защищити от ненужни разноски в бъдеще, което доста оправдава цената.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР