Въпросът за освобождаването на двамата български моряци, които са заложници

...
Въпросът за освобождаването на двамата български моряци, които са заложници
Коментари Харесай

Освобождаването на българските моряци - заложници на хутите, ще бъде обсъдено в Кайро

Въпросът за освобождението на двамата български моряци, които са заложници на йеменските хути, ще бъде подложен на среща в Кайро, заяви БНР с позоваване на палестинския дипломат Насри Халил Абу Джайш.

Според него, Палестина е положила " висши старания " за освобождението на българите, тъй като те не са военни. Българските моряци, които са част от екипажа на " Galaxy Leader ",са в плен от ноември предходната година. На 7 октомври 2023 година " Хамас " атакува Израел, с което бе сложено началото на разрастващия се спор в Близкия изток.

Според дипломат Насри Халил Абу Джайш, Палестина е водила диалози и с Иран, и с Йемен, и с " Хамас " за освобождението на българите, държани в плен.

" Това, което бих съобщил тук и в този момент, е, че в границите на този месец ще се организира среща сред палестинската национална власт и " Хамас ". Срещата ще се организира в Кайро и едно от нашите съществени претенции към " Хамас " ще бъде освобождението на двамата българи. " - увери палестинският дипломат, като посочи, че не може да подсигурява какъв ще бъде изходът от договарянията в Кайро.

На тях ще бъде търсено решение за мир в Близкия изток: " В резултат на тази война откриха гибелта си 42 000 палестински мъченици ", твърди той.

На въпрос дали може да удостовери, или да се отхвърли изказванието на редица интернационалните анализатори, че " Хамас " употребява цивилно палестинско население като жив щит, посланикът съобщи, че " живият щит е израелска неистина " - макар множеството доказателства, че това е процедура на палестинските терористи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР