Въпросът за изгонването на 70 руски дипломати не е поставян

...
Въпросът за изгонването на 70 руски дипломати не е поставян
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Кулата от слонова кост на Радев не спира да клати държавата

Въпросът за изгонването на 70 съветски дипломати не е поставян публично, съобщи началникът на кабинета на министър Нинова Калоян Методиев.

Подобен въпрос не е обсъждан, не е обсъждан. Когато нямаш 121 депутати, би трябвало да се съобразяваш с съдружните си сътрудници, с публичните настроения, не си самодостатъчен в политиката, продължи Методиев.

„ Не сме султанат. Трябва разговор и консенус. Към днешна дата с възможен излъчен министър председател Кирил Петков от „ Продължаваме промяната “ предвид на събитията от нощес (б.р. изгонването на 70 съветски дипломати) няма по какъв начин да се продължат диалозите “, сподели още политологът.

Методиев разгласи решението за изгонването на съветските дипломати за " съществена неточност ".

При тази комплицирана структура всеки прави взаимни отстъпки, а не се катериш на раменете на другите, с цел да изпъкнеш, продължи Калоян Методиев, анализирайки връзките в четворната коалиция.

От първия ден на това държавно управление Радев и Йотова започнаха канонада против кабинета. Линиите са две - " оръжие за Украйна " и " Македония ". Тези две линии вървяха като офанзива против държавното управление, с концепция то да се дискредитира, да се бута, безапелационен бе Калоян Методиев.

" Кулата от слонова кост " (президентът - б.р.) не стопира на клати страната, продължи за Радев той.

Радев работи с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кметове на ГЕРБ го носят на ръце. От " коя е вашата татковина майка " по адрес на Движение за права и свободи се стигна до " вие сте поръчител за етническия мир ", уточни Методиев.

" Категорично и ГЕРБ, и Движение за права и свободи работят в синхрон с Радев. За последните два месеца Радев върви единствено и е посрещан с самун и сол от кметове на ГЕРБ – четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не стопираха да клатят държавното управление ", бяха точните думи на Методиев.

Условието да се седне на масата за договаряния с Политическа партия е, кандидат-премиерът да не е Кирил Петков, сподели Методиев във връзка на вероятността да се сформира различен кабинет в границите на този парламент.

Радев дестабилизира страната и задачата му е - ръководство посредством служебни кабинети, е тезата на Методиев. Според него президентът желал " да господства над хаоса ".

" Радев и вицепрезидентът ръководят вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, оттова дестабилизират Българска социалистическа партия, обединението и страната ", безапелационен бе Калоян Методиев.

Сега чакаме римейка " Стефан Янев ", продължи той.

„ Коалицията беше основана с избрана цел – да се измете моделът на ГЕРБ, на Движение за права и свободи. Радев продуцираше тайно свалянето на държавното управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи. В момента, в който беше формирана обединението от четири разнообразни субекта с доста комплицирана задача, да се успокои страната, стопанската система. При такава констриукция всеки има своите цели, само че се вършат взаимни отстъпки. Трябва разговор, би трябвало да се търсят общите тематики, не тези, които ни разделят, добави още той “, добави той.

На страната е нужна непоклатимост и предвидимост, акцентира началникът на кабинета на Нинова.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР