Въпросът за имунитета на г-н Борисов и на други депутати

...
Въпросът за имунитета на г-н Борисов и на други депутати
Коментари Харесай

Румен Гечев: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС пазят имунитета на Борисов и така саботират съдебните процедури

„ Въпросът за имунитета на господин Борисов и на други депутати е въпрос, обвързван със правосъдната промяна. Ако един някогашен министър председател на България и водач на парламентарна група саботира правосъдната система, не желае да си даде имунитета, не желае да дава ДНК разбори, то тогава какво да си намерения всеки редови българин. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ проф. Румен Гечев в ефира на БТВ.
„ В една законова страна Българска социалистическа партия внасяме в дневния ред на Народното събрание да се извърши Конституцията и Народното събрание да реши дали ще даде имунитета на господин Борисов или не “, уточни социалистът и добави: „ Но ГЕРБ, ПП-ДБ и от Движение за права и свободи не разрешават точката да влезе в дневния ред. Тоест те саботират правосъдните процедури “, разкри Гечев.
Със страдание проф. Гечев означи, че в последните години отбранителната дарба на българската войска по въздух, вода и суша понижава. „ А в този момент желаят от нас да поемем ангажимент за 2% разноски от Брутният вътрешен продукт. Как го вършим ние? “, попит той и добави: „ А какво направиха нашите сътрудници Съединени американски щати – взеха ни 2.5 милиарда за 8 самолета и излъгаха България и българската войска. Вместо тази година самолетите да летят, те ни оставиха с Миг-29 да се чудим къде да си ремонтираме моторите и оставиха България без Военновъздушни сили. Взеха парите на българския народ, нарушиха контракта, няма никакви обезщетения и в този момент ще ни летят непознати самолети “, установи социалистът.
Социалистите не са съгласни с философията на оферти от държавното управление бюджет. „ Сегашните ръководещи споделиха, че тяхната цел е постигането на невисок бюджетен недостиг от 3% “, съобщи Гечев и показа статистика на Международния валутен фонд, съгласно която на никое място по света не се класират страните съгласно бюджетния недостиг. „ Въпросът е бюджетът на България дали пази обществените ползи на другите групи и дали е привързан с българската стопанска система. Те редуцират финансовите разноски, не вършат нищо за развиване на българската просвета, не се прави задоволително за работещите млади фамилии, не се прави задоволително и за справяне с несправедливостта в пенсионната система “, разкри депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР