Въпросът със спора за името на Република Македония между властите

...
Въпросът със спора за името на Република Македония между властите
Коментари Харесай

Вашингтон: Много близо сме до решаване на спора за името на Република Македония

Въпросът със разногласието за името на Република Македония сред управляващите в Скопие и Атина през днешния ден се намира допустимо най-близко до решаването му, предава БГНЕС. Това е споделил асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Брайън Ий пред " Гласът на Америка ".

" Все още остава много работа, освен това и от двете страни... Ще има още договаряния, само че аз съм оптимист, че ще има решение, тъй като има предпочитание и в Гърция, и в Република Македония на най-високо равнище, както в никакъв случай до в този момент ", сподели още асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Брайън Ий. Според него " Македония има на пръв взор минимум проблеми към мирните договаряния, само че нейната сигурност зависи от решаването на разногласието за името и присъединението й към НАТО ".

БГНЕС напомня, че Гърция блокира участието на Македония в Европейски Съюз и НАТО над 20 години. Властите в Атина не признават западната ни съседка под нейното конституционно название - Република Македония. Между двете страни се водят безуспешни договаряния с посредничеството на интернационалния медиатор Матю Нимиц повече от две десетилетия. / segabg.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР