Въпросът със сигурност не е в парите. Въпросът е в

...
Въпросът със сигурност не е в парите. Въпросът е в
Коментари Харесай

Правист: Случаят NEXO ще се отрази основно на предстоящата предизборна кампания

Въпросът сигурно не е в парите. Въпросът е в идея по какъв начин желаеме да се финансират политическите партии. Ние се люшкаме сред разнообразни крайности и няма ясна визия от кое място ще се финансират политическите партии. Това като се реши един път, може да се построи и останалата част от системата - кой ще управлява, какво тъкмо ще управлява, какви ще са последствията при определяне на нередности. Това съобщи Димитър Марков от Правната стратегия на Центъра за проучване на демокрацията пред БНР.

``Случаят " NEXO " ще се отрази главно на идната предизборна акция и няма да има дълготрайни последствия в посока решение на казуса, който от време на време излиза в публичното пространство``, добави още той.

" Сигналите, че този скандал ще се прояви главно на политическата сцена, към този момент са налице``, акцентира Марков.

Критиките към Сметната палата сега са неоправдани и неоснователни, счита Марков.

" Проблемът от една страна е дали това е вярната институция. Може би не е удачната институция, защото прекомерно доста отговорности се наслагват върху Сметната палата. Нейната съществена роля е да следи за харченето на обществените финанси. В случая от нея се чака да проверява частни дарения към характерен политически индивид, нямаме обществени финанси в случая`` разясни правистът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР