„Въпросът със събарянето на т.нар. подпорна стена край Алепу отново

...
„Въпросът със събарянето на т.нар. подпорна стена край Алепу отново
Коментари Харесай

Няма да има модерен къмпинг на „Шофьорския плаж“ в местността Алепу

„ Въпросът със събарянето на така наречен подпорна стена край Алепу още веднъж влезе в публичното внимание. Там продължава да има промени с построяването на съвременен къмпинг, само че за това не са получени нужните позволения “, сподели зам.-министърът на околната среда и водите Тома Белев. Той отговори на запитване на депутатът от Българска социалистическа партия Емил Георгиев.

По думите му за строителството на къмпинга, което е към този момент е почнало, има решение от община Созопол, само че няма координиране с Регионалната ревизия на околната среда и водите (РИОС). Собственикът е решил, че това му е задоволително, уточни Тома Белев. В петък предходната седмица е издадена административна мярка за прекъсване на строителството на къмпинга, добави той. Според него там би трябвало да се случи рекултивация на терена.

Тома Белев означи още, че въпросът там е от повече от 18 години, когато територията дружно с локалния път е приватизирана. По думите му „ Шофьорският плаж “ и самите дюни са били общинска благосъстоятелност, само че в този момент територията е включена в уставния капитал на взаимно сдружение за изграждане на комплекс с две хиляди места. " Там откриваме и друго – имаме картирани дюни през 2012 година, които са изчезнали след това “, сподели още Тома Белев, представен от Българска телеграфна агенция.

По време на съвещанието на въпроси на депутати дава отговор и министърът по околната среда и водите в оставка Борислав Сандов. Зам.-министърът на младежта и спорта в оставка Диана Иванова срещна депутатите с Националната тактика за младежта 2021-2030 година

Парламентарната Комисия по околната среда и водите не гласоподава решения заради неналичието на кворум по време на съвещанието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР