Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши

...
Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши
Коментари Харесай

Генчовска: Въпросът със Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство

Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска.

" Чухте и след съдружния съвет, че разчитат на Министерство на външните работи, както министър председателят, по този начин и началникът на кабинета на премиера. За страдание обаче екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса ", сподели министърът.

" Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз, опитваме се чисто професионално да водим тези диалози, само че научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера ", уточни външният министър.

На въпрос може ли министър председателят да елиминира външно министерство по тематиката Република Северна Македония, Генчовска сподели, че " няма късмет външно министерство да бъде заобиколено ".  

Попитана дали Министерството на външните работи би трябвало да изготви отчет за напредъка в отношението сред двете страни, Генчовска съобщи, че това може да стане, в случай че се организира Консултативен съвет по национална сигурност, което е в прерогативите на президента, и той изиска подобен отчет от външно министерство.

Президентът е в правото си да изиска подобен отчет от всички членове на КСНС, добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР