Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши

...
Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши
Коментари Харесай

Генчовска: Въпросът с РСМ не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на ЕС


Въпросът с Република Северна Македония не може да се реши до края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи министърът на външните работи пред публицисти преди началото на съвещание на парламентарната комисия по външна политика, помолена за коментар по тематиката.

" Чухте и след съдружния съвет, че разчитат на Министерство на външните работи, както министър председателят, по този начин и началникът на кабинета на премиера. За страдание обаче екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса ", сподели министърът.

" Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз, опитваме се чисто професионално да водим тези диалози, само че научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера ", уточни външният министър.

На въпрос може ли министър председателят да отстрани външно министерство по тематиката Република Северна Македония Генчовска сподели, че " няма късмет външно министерство да бъде заобиколено ". 

Попитана дали Министерството на външните работи би трябвало да изготви отчет за напредъка в отношението сред двете страни, Генчовска сподели, че това може да стане, в случай че се организира Консултативен съвет по национална сигурност, което е в прерогативите на президента, и той изиска подобен отчет от външно министерство.

Президентът е в правото си да изиска подобен отчет от всички членове на КСНС, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР