Въпросът с предсрочните избори не е на дневен ред. Това

...
Въпросът с предсрочните избори не е на дневен ред. Това
Коментари Харесай

Първанов: Не стои въпросът с предсрочни избори

Въпросът с предварителните избори не е на дневен ред. Това стана ясно от думите на президента на България за интервала 2002-2012 година Георги Първанов.

Запитан по какъв начин ще разяснява констатации на столичната организация на Българска социалистическа партия, че идват предварителни избори след европредседателството, а Българска социалистическа партия не е подготвена, Първанов разяснява, че това е част от „ вътрешнопартийното напрежение, от помпането на самочувствието”.

„ Не бих споделил, че в този момент стои въпросът за предварителни избори”, съобщи Първанов пред Нова тв.

„ За да се случат те, би трябвало да са налице няколко фактора. Първо - да има проблеми в ръководещата коалиция. Въпреки напъните на Валери Симеонов да компрометира болшинството към момента не съумява да го реализира. Второ - би трябвало да има мощна съпротива. Но не в смисъл да приказва високо, коренно, а в смисъл – която да се възприема като опция. Засега „ Позитано” се възприема по-скоро като част от пейзажа. И трето – би трябвало да има мощно обществено напрежение. Имаме податки, само че към този момент не мисля, че този въпрос седи”, изясни Първанов.

Според него преценката на Валери Симеонов за това по какъв начин стои в обществото „ не е адекватна”. „ Но тези въпроси, които той слага не са нови за ГЕРБ”, съобщи Първанов.

За „ Кумгейт”, Първанов попита дали някой ще ревизира роднините, които са се облагодетелствали от присъединяване в бордове и от европейските планове и държавния запас.

„ Години наред партиите във властта, без изключение, вкарваха на първо време своите апаратчици тук-там, които стояха несъответстващо. Видях това, което е в „ Булгартрансгаз”. Там видях образци освен на родственици, само че и на хора, свързани с партиите”, съобщи Първанов.

Що се отнася до оградата по границата, Първанов разяснява, че би трябвало да се види какви пари са изхарчени, дали е реализирана задачата и дали някой се е облагодетелствал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР