Въпросът с покупките на руски газ и плащането в рубли

...
Въпросът с покупките на руски газ и плащането в рубли
Коментари Харесай

Извънредната среща на енергийните министри от ЕС

Въпросът с покупките на съветски газ и заплащането в рубли ще е една от главните точки в дневния ред

Министрите по въпросите на енергетиката от Европейски Съюз ще проведат изключителна среща на 2 март, с цел да обсъдят доставките на съветски газ и заплащането в рубли. Това е декларирала през днешния ден в ефира на Полската телевизия министърката на климата и околната среда Анна Москва, представена от ТАСС.

"На 2 май ще бъде свикано незабавно съвещание на енергийните министри. Въпросът с покупките на съветски газ и заплащането в рубли ще е една от главните точки в дневния ред. Не имам вяра обособените страни да изразят безапелационна позиция, само че е допустимо да разберем повече. Дори в случай че една страна по-рано е заявила, че ще заплаща в рубли, то тя може да се откаже от това си решение ", разяснява госпожа Москва.

"Газпром " заяви на 27 април, че стопира изцяло доставките на синьо гориво за българската "Булгаргаз " и полската енергийна компания ПГНиГ (PGNiG) поради това, че не са платили в рубли в открития период, напомня ТАСС.

Президентът на Русия Владимир Путин подреди на 23 март по този начин наречените "неприятелски страни " да заплащат за газа в рубли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР