Въпросът с освобождаването на главния прокурор Иван Гешев, което ,

...
Въпросът с освобождаването на главния прокурор Иван Гешев, което ,
Коментари Харесай

Казусът Гешев се прехвърля в парламента

Въпросът с освобождението на основния прокурор Иван Гешев, което, се трансферира в Народното събрание. Предсрочното преустановяване на мандата на Гешев бе поискано от служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов, който се стимулира с доказателства за уронване на престижа на правосъдната власт и нарушение на Етичния кодекс на магистрата, предоставени.

Решението на Висш съдебен съвет бе предстоящо, защото болшинството там е доминирано от Гешев. Министър Стоилов авансово разгласи, че в случай че Висш съдебен съвет откаже, с.

Предстои да се види каква тактика и тактичност ще приложи болшинството в новото 46-то Народно заседание по проблема с Гешев.

В четвъртък, до момента в който вървяха дебатите във Висш съдебен съвет, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов поддържа импортираното предложение за премахване на Гешев.

" Нормалният ред е Висш съдебен съвет да прегледа това искане, да се произнесе по него и да в профил Иван Гешев. Ние считаме, че единственото нещо, което можем да кажем към Висш съдебен съвет в този момент е, да осъзнава сериозността на националния интерес, с който борави. И го призоваваме, в случай че въпреки всичко образуват такова произвеждане, то да бъде обществено - поради надделяващия публичен интерес и значимостта на това, което следва да се случи ", сподели Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР