Въпросът с оръжията за бойците от силите за самоотбрана на

...
Въпросът с оръжията за бойците от силите за самоотбрана на
Коментари Харесай

Да ​​защитим сами себе си: на руснаците започват да връчват оръжия

Въпросът с оръжията за бойците от силите за самозащита на Белгородска област най-сетне се реалокира от мъртвата точка. Те дават обещание скоро да въоръжат бранителите на земята си.

Дългоочакваните думи

По време на предаване онлайн в обществената мрежа ВКонтакте губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков сподели това, което сънародниците от дълго време чакаха от него.

Белгородската самозащита -това са три хиляди мъже, които имат непрекъсната работа и са декларирали, че са подготвени да защитят домовете и фамилиите си, в случай че е належащо. Шест месеца те се образоваха, купихме отлични униформи и съоръжение. Остава въпросът с оръжията. Частично е решен. След седмица, в границите на нашите пълномощия, ще се въоръжи част от самоотбраната - тези батальони, които са ситуирани по границата, - даде обещание той.

И това, несъмнено, е компромисно решение, защото системата, която се е развила у нас, е наследила от руската система един несъизмерим боязън от въоръжените си жители.

Срещнах се с началника на Белгородската терооборона Андрей Богатов - това е известна персона, воювал е във Вагнер, изгубил е ръката си, Герой на Русия. Той има към три хиляди души, от които повече от хиляда са добре подготвени и подготвени за борба. А това, че не им се дава оръжие е срам. Това е подобен руски атавизъм, когато управляващите се опасяваха от личните си въоръжени хора, - сподели преди време пред Царград ръководителят на борда на Съюза на доброволците от Донбас, депутатът от Държавната дума Александър Бородай.

Жителите на обстрелваните региони през цялото време бяха възмутени, че на сънародниците им не е обещано оръжие, с цел да защитят родната си земя. Можете да разберете хората - някои сили за сигурност може да не са задоволителни, с цел да разрешат казуса с ДРГ, а главните сили в този момент са включени на фронтовете, плюс доста други аргументи.

Следователно, въпреки и отчасти, само че въпреки всичко закриването на този въпрос е към този момент сериозен прогрес.

Занимаваме се с този въпрос взаимно с всички правоприлагащи органи – Руската армия, ФСБ, Министерството на защитата, граничната работа. Това е в правното поле. Тук не би трябвало да има неточности, тъй като оръжието е нещо, което, меко казано, носи огромна заплаха и неверните решения могат да доведат до трагични последствия, - изясни Гладков.

Очи и уши

И до момента в който въпросът за въоръжаването на белгородските тероборонисти е в стадий на решение, взехме решение да попитаме специалистите с какво би трябвало да бъдат въоръжени и на чие послушание би трябвало да бъдат изпратени тези елементи, с цел да бъдат ефикасни. И също по какъв начин ще се промени обстановката, откакто вместо три хиляди белгородци с лопати се появят най-малко хиляда с автомати.

Военният специалист Алексей Леонков счита, че териториалната защита би трябвало да носи патрулна и караулна работа, обикаляйки териториите. И при положение на конфликт с диверсанти, навреме подават сигнал, задържайки врага, до момента в който дойде помощ.

Те би трябвало да бъдат подчинени на Россгвардия, чиито съществени задания включват контрадиверсионна активност. Ясно е, че при взаимоотношение с органите на Министерство на вътрешните работи и ФСБ и под тяхно управление, според от оперативната конюнктура, - споделя Леонков. Експертът счита, че функционалността на тази милиция ще бъде лимитирана:

Такива елементи евентуално ще бъдат оборудвани с ръчно портативно, стрелково оръжия и уместно защитно съоръжение. Основната им задача, доколкото разбирам, е да блокират тези места, където ще бъдат разпознати разузнавателно-диверсионни групи. Едва ли си коства да влизат в директен контакт сами, те няма да могат да се опълчват на експертите.

Събеседникът на Царград разказа преимуществата на въоръжената териториална защита по този начин: „ Допълнителни очи и уши – да, спомагателна цев – също да “.

Всички по местата

Бившият консултант на министъра на защитата на Украйна, а в този момент формален представител на Обединената казашка бригада " Дон " Олексий Селиванов счита, че териториалната защита се състои от елементарни поданици, те няма да могат да устоят на бронирани юмруци и армейска артилерия. Но те ще могат да се опълчват интензивно както на противников диверсионни групи, по този начин и на дребни елементи, даже подсилени с бронирани машини.

Основното преимущество на бойците от теротбраната е тяхното познаване на региона. Основните задания са да осведомят военните и органите на вътрешните работи за нахлуването и, в случай че е допустимо, да забавят напредването на терористите. Това значи, че първото нещо, от което се нуждае териториалната защита, е надеждната, непрекъсната връзка с военните управляващи и полицията. На същите честоти и същото криптиране, с открити позивни, - акцентира Селиванов.

Според специалиста във всички щабове на защитата са нужни подразделения за въздушно разузнаване. И даже да не могат да пазят непрекъснато, " птичките " би трябвало да се повдигнат в небето при първата информация за " непознати ". Възлите на Teриториалната защита би трябвало да бъдат оборудвани с хеликоптери и обвързвано съоръжение (таблети, компютри).

Линейни елементи от милицията няма да работят. Те няма потребност да седят в окопите. Диверсантите пътуват с транспортни средства, най-често леко бронирани. Това значи, че бойните групи на териториалната защита би трябвало да бъдат построени към противотанкови оръжия - ПТРК (противотанкови управляеми ракетни комплекси - ред.), гранатомети, - означи Селиванов и добави:

Екипажът би трябвало да има подготвеност за настъпване към авансово готови позиции по хода на придвижването на диверсантите, с цел да порази техниката им. Гранатометните групи, откакто ударят, би трябвало неотложно да се отдръпват. Отстъплението им се прикрива от двама-трима стрелци.

Експертът обърна внимание и на обстоятелството, че отбранителните групи би трябвало да бъдат мобилни и да се придвижват с високопроходими коли.

Какво от това?

Алексей Леонков акцентира, че появяването на териториална защита в изискванията на руско-украинската война е краткотрайно събитие. Опитът от последно време демонстрира, че у нас е належащо да се възстановят граничните войски.

Ние от своя страна ще прибавим, че до момента в който тези войски не бъдат възобновени, желанието на хората да пазят земята си с оръжие в ръце може единствено да се приветства. И управляващите би трябвало единствено да ги поддържат в това, като си спомнят опита на същите партизани и доброволчески елементи от Великата отечествена война.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР