Въпросът с опазването на околната среда бе сред темите на

...
Въпросът с опазването на околната среда бе сред темите на
Коментари Харесай

Юнкер: Пчелите са важни колкото Тръмп

Въпросът с опазването на околната среда бе измежду тематиките на среща, отдадена на гражданското общество и проведена през днешния ден в Брюксел от Европейския стопански и обществен съвет. Сред гостите на събитието бе Грета Тюнбер, 16-годишната шведка, прочула се с изявлението си в отбрана на природата на срещата в Катовице през декември.

Десетки хиляди младежи стачкуват по улиците в Брюксел, стотици хиляди вършат същото по света, уточни тя в словото си в деня, в който в белгийската столица е плануван следващият училищен поход в отбрана на природата. Нямаме време да чакаме да пораснем, с цел да поемем отговорност. Повечето политици не желаят да беседват с нас и ние също не желаем да беседваме с тях. Искаме вместо с нас , политиците да приказват с учените, да ги чуят. Нямаме други претенции, с изключение на спазването на постигнатите интернационалните договорености за опазването на природата, съобщи Тюнбер.

Мнозина слагат под въпрос нашите стачки, питат дали не би трябвало да се върнем в учебно заведение, назовават ни " кукли на конци ". Отчаяно се пробват да сменят тематиката. Не желаят да водим диалог, тъй като знаят, че ще го изгубят. Имаме потребност от нова политика и нова стопанска система, от нов метод на мислене. Политическата система, която създадохте, е построена на конкуренция и лъжете, с цел да печелите. Трябва да спрем да се надпреварваме и да стартираме да работим дружно за справедливото систематизиране на земните богатства. Отстъпете няколко крачки обратно в интерес на всички живи същества. Може да звучи наивно, само че би трябвало да знаете, че различен избор нямаме, добави тя.

По нейните думи има още 11 години преди настъпването на необратими верижни промени отвън човешкия надзор. Тюнбер добави, че задачите на Европейски Съюз за намаляването на нездравословните газове до 2030 година би трябвало да бъдат утроени. Тя прикани възрастните да се причислят към младите природозащитници. Заехме се да разчистваме стореното от вас и няма да спрем, до момента в който не приключим, приключи словото си Тюнбер.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че когато е поел поста, е отказал да поддържа въвеждането на общоевропейско условие за работата на тоалетните казанчета. По неговите думи подготвяната смяна е щяла да докара до икономисване на сила, само че той не можел да застане пред медиите и да отбрани предлагането, тъй като заречен комисията да се занимава единствено със значими въпроси.-->

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговите другари са на мнение, че измененията в околната среда са небивалица. Според мен би трябвало да следим околната среда, с цел да видим признаците на промян а. Пчелите са значими колкото Тръмп, сподели той.

Юнкер настоя, че политиците не стоят със скръстени ръце, и съобщи, че има други също толкоз значими въпроси като опазването на природата. Той заяви, че в новия бюджет на Европейски Съюз до 2027 година всяко четвърто евро ще бъде ориентирано за отбрана на околната среда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР