Въпросът с миенето на косата винаги е бил много противоречив.

...
Въпросът с миенето на косата винаги е бил много противоречив.
Коментари Харесай

Защо не бива да мием косата си повече от веднъж седмично

Въпросът с миенето на косата постоянно е бил доста спорен. Някои са на мнение, че косата би трябвало да се мие постоянно, тъй като водата ѝ се отразява добре, до момента в който други считат, че честото миене вреди на косъма и не е целесъобразно. В интерес на истината зависи от доста фактори, като конструкция на косъма, козметиката, която използваме, какъв брой суха или мазна е косата ни и така нататък

От Popsugar вземат решение да се допитат до професионалното мнение на фризьорката Уитни Иди, която да им даде повече информация за това какъв брой постоянно би трябвало да мием косата си.

Според нея има няколко съществени фактора, които би трябвало да имаме поради, сред които здравето на скалпа, какъв брой сме дейни и околната среда, която ни заобикаля.
 Снимка 480639

Ако страдаме от псориазис, дерматит или несъразмерен пърхот, ще желаеме да почистваме по-често скалпа си. Ако упражняваме няколко пъти седмично и имаме податливост да се потим, то безспорно би трябвало да мием косата си най-малко един път седмично.

Освен това би трябвало да вземем поради изискванията на околната среда към нас. Излагането на отрови и замърсители може да повлияе на здравето на косата ни и в случай че не предприемем верните стъпки, с цел да я защитим, това ще докара до нейното увреждане.
 Косата, растежът й и лесни способи да я накараме да пораства по-бързо
Как да имаме мечтаната дълга коса

Ежедневни стъпки към стремежи резултат

Твърдата вода също въздейства доста отрицателно върху косата и по-честото миене с такава вода (повече от един път седмично), я лишава от нужната влага, нужна ѝ, с цел да бъде здрава и сияйна.

Фризьорката е безапелационна, че честото надълбоко разчистване с шампоан не е доста желателно, защото в множеството случаи вреди на скалпа и на косъма.
 Снимка 480637

Затова тя поучава, в случай че се постанова да се мием по-често от един път в седмицата, да използваме единствено вода и малко количество балса м. По-този метод даваме на косата си нужната хидратация и я освежаваме, без да ѝ вредим.
 Побеляването на косата и по какъв начин ни въздейства стресът
Изненадващата причина косата ни да побелява

Ново шокиращо откритие
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР