Въпросът с класа за прослужено време не е стоял в

...
Въпросът с класа за прослужено време не е стоял в
Коментари Харесай

Петков: Въпросът с класа за прослужено време не е стоял в дневния ред на кабинета

Въпросът с класа за прослужено време не е стоял в дневния ред на държавното управление, изясни пред Нова телевизия общественият министър Бисер Петков. Министърът обаче счита, че в случай че разговорът по тематиката се организира в верния формат – в Националния съвет за тристранно съдействие, " може да се откри взаимно задоволително решение " за работодателите и синдикатите. „ Въпросът настоятелно се слага от работодателите не от през вчерашния ден ”, съобщи Петков, само че не изрече нито персоналното си мнение, нито това на МТСП по въпроса би трябвало ли да се отстрани или не добавката за стаж и опит.
През седмицата министър председателят Бойко Борисов постави завършек на спекулациите по тематиката след среща със синдикатите, които плашеха с протети. Скалндалът стартира след независима акция на вицепремиера Валери Симеонов, който след среща с работодателите се разгласи за отпадане на класа. След срещата пък Борисов и синдикатите Симеонов се извини, че е изказал персоналното си мнение и даде обещание повече да не прави по този начин.
„ Не съм взел участие на срещата, която вицепремиерът организира с работодателските организации, най-малко от моя точка този въпрос не е стоял в дневния ред на държавното управление ”, съобщи министърът. Петков разяснява, че преди тази добавка е била обвързвана с продължителна работа на едно лице при един шеф, в този момент промяната на работодатели е много честа. " Реалностите на трудовия пазар се трансформираха, динамичността е доста по-голяма. Много честа е промяната на работодателите от страна на работещите ", изясни общественият министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР